Tartu maraton on maailmas jälle suure tähega Maraton

Christopher Krutto
Copy
Kuigi Tartu suusamaraton on eelkõige rahvaspordiüritus, siis tuleval aastal näeb seal üle pikkade aastate ka professionaale üksteiselt mõõtu võtmas.
Kuigi Tartu suusamaraton on eelkõige rahvaspordiüritus, siis tuleval aastal näeb seal üle pikkade aastate ka professionaale üksteiselt mõõtu võtmas. Foto: Sille Annuk

Eelmine nädal tõi Eesti murdmaasuusatamisele hea uudise, kui selgus, et Tartu maraton kuulub üle 11 aasta taas pikamaasuusatamise profisarja. Kui sel aastal võistlesid koroonapiirangute tõttu põhiliselt vaid eestlased, siis tuleval hooajal võib näha rajal taas maailma tippe.

Tartu maratoni pikaaegne korraldaja Indrek Kelk oli taas profisarja kuulumise üle küll õnnelik, kuid tunnistas, et korraldusliku poole pealt suuri muudatusi ei tule. «Ega maraton nüüd meie kui korraldajate jaoks professionaalsemaks ei muutu kui varem ja meie lähenemine on samasugune. Kõige suurem vahe on selles, et tuleb jälle rohkem eliitsuusatajaid ja teleülekanne läheb umbes 50 riiki. Meie korraldus on sama professionaalne ja maailma tipptasemel ning see on ka üks põhjusi, miks meid on sinna kogu aeg tahetud,» sõnas Kelk Postimehele.

Saadi kaubale headel tingimustel

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles