Hispaania jalgpallihiid jõudis maagilise tähiseni, milleni pole keegi varem küündinud

Karl-Joosep Küngas
Copy
Karim Benzema ja Cristiano Ronaldo.
Karim Benzema ja Cristiano Ronaldo. Foto: SERGIO PEREZ/Scanpix

Madridi Reali jalgpalliklubi on tänaseks löönud Euroopa tugevaimas klubisarjas kokku 1001 väravat. Maagilise tuhandeni pole varasemalt ükski klubi suutnud pürgida.

Reali ajaloolise väravaautoriks oli nende meeskonna praegune kapten ja rünnakute liider Karim Benzema. Ta sai sellega hakkama eilses Meistrite liiga kohtumises Donetski Šahtari vastu, kui realiseeris 14. minutil Vinicius Jr.-i osava söödu. Teisel poolajal õnnestus Benzemal veel korra skoorida ja Reali 2:1 võidule aidata.

Hispaania jalgpallihiid on täiesti omas liigas, kui vaadata meeskondade väravatearvu Euroopa tugevaimas klubisarjas. Kui tänaseks on Realil koos 1001 väravat, siis teisel kohal paikneval Müncheni Bayernil koos alles 768 tabamust. Reali igipõline rivaal Barcelona paikneb antud tabelis 655 väravaga kolmandal kohal.

Mõistagi on Reali särgis jooksnud väljakule mitmed jalgpallilegendid, ent neist enim väravaid on löönud Cristiano Ronaldo. Praegu Manchester Unitedis särav Portugali jalgpallitäht on Reali eest saanud Meistrite liigas kirja lausa 105 väravat.

Ronaldo tähisest pole liiga kaugel ka Benzema. Kolmapäeval lõi ta enda Reali karjääri 74. ja 75. tabamuse Meistrite liigas. Kolmas on antud tabelis Hispaania legend Raul 66 tabamusega.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles