Valujev naudib tööd riigiduumas

Postimees
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Nikolai Valujev on uude ametisse Riigiduumas kenasti sisse elanud.
Nikolai Valujev on uude ametisse Riigiduumas kenasti sisse elanud. Foto: SCANPIX

Detsembris Venemaa riigiduumasse valitud endine raskekaalupoksija Nikolai Valujev kõneles kohalikule päevalehele Izvestija oma uuest tööst, kiites seda ametit igati.

Valujev on nüüdseks saanud istumise alla ka enda mõõtudele vastava tooli ning naudib tööd igati. «Ilmselt on enamikul sportlastel keeruline sedasorti uue tööga kohaneda, aga mina olen pisut teisest tõust,» sõnas venelane. «Minu jaoks on see kõik põnev. Juba siis, kui aktiivselt spordiga tegelesin, huvitas mind rohkem selle psühholoogiline pool kui nüri füüsiline osa.»

Valujev ei ole ainus viimastel aastatel poliitikasse sukeldunud Vene tippsportlane. Peaminister Vladimir Putini Ühtse Venemaa parteisse kuuluvad nii kunagine maailma tennise meeste esireket Marat Safin kui ka iluvõimlemise olümpiavõitja Alina Kabajeva.

2011. aasta novembris määrati Valujev Venemaa saalihokikoondise mänedžeriks. Just seda ala harrastas Valujev ise nooruspõlves.

Pilti Valujevist tööpostil stiilses roosas särgis näeb SIIT.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles