Moskva CSKA mõõn sai Euroliigas jätku

Karl-Joosep Küngas
Copy
Jan Vesely (vasakul) näitas korvi all võimu, millele CSKA ei suutnud vastata.
Jan Vesely (vasakul) näitas korvi all võimu, millele CSKA ei suutnud vastata. Foto: Gavriil Grigorov/SCANPIX

Korvpalli Euroliiga kaheksanda vooru avakohtumises läksid Venemaal vastamisi Moskva CSKA ja Istanbuli Fenerbahce. Türgi tippklubi lahkus väljakult 91:82 võiduga.

Esmaspäeval VTB Ühisliigas Kalev/Cramo paremust tunnistanud CSKA läks mängule vastu motiveeritult ning sooviga häbi kiiresti maha pesta. Neile tuli aga vastu Fenerbahce, kes oli omakorda Euroliigas kolm kohtumist järjest kaotanud.

Avaveerandi algus oli väga võrdne, ent ühel hetkel hakkas Fenerbahce tasapisi initsiatiivi haarama. CSKA püsis ainult mängus tänu ohtratele ründelauapallidele. Poolajale mindi aga ikkagi Türgi klubi 49:44 eduseisus.

Kuigi pikema pausi ajal selgitas CSKA peatreener Dimitrios Itoudis, et Fenerbahce viskas neile lubamatult palju punkte ja kaitses tuleb paremini pidama saada, siis ega liiga palju paremaks seis ikkagi ei läinud.

Kolmandal veerandil paisus vahe juba kahekohaliseks ning mängulõpp oli samuti Fenerbahce kontrolli all. Kuigi CSKA mängumehed proovisid kaugvisetega veel mängu päästa, siis Nando De Colo kaks järjestikulist kolmest lõpetasid kodumeeskonna piinad.

Fenerbahce edukaimaks korvikütiks kerkiski just De Colo, kelle arvele jäi 18 punkti. Teda toetas Jan Vesely 17 silma ja 7 lauapalliga. CSKA-d ei päästnud kaotusest ka üleplatsimehena 26 punkti visanud Will Clyburn.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Kommentaarid
Copy
Tagasi üles