Tulevane kultuuriminister Tiit Terik: autoralli on Eestis populaarne tänu kahele mehele, Hõbe ja Aava (12)

Postimees Sport
Copy
Tiit Terik
Tiit Terik Foto: Mihkel Maripuu

Esmaspäeval annab kultuuriministrina ametivande keskerakondlane Tiit Terik, kelle spordialased teadmised on nii mõnegi inimese murelikuks teinud.

Nimelt käis Terik täna rääkimas Kuku raadio saates «Kahe vahel», kus saatejuhid Madis Kimmel ja Timo Tarve rääkisid temaga muude teemade hulgas ka spordivaldkonda puudutava osas.

Ühe teemana puudutati ka Rally Estonia rahastust ja seal tõi Tarve välja, et autorallile elatakse Eestis kaasa suuresti tänu ühele mehele. «Kahele, [Tarmo] Hõbe ja [Urmo] Aava mõlemad,» segas Terik vahele. «Ma mõtlesin sõitjaid,» vastas Tarve.

Hiljem küsis Kimmel Terikult, kellest võiks saada Eesti aasta naissportlane 2021. aastal.

«Noh, mina võtan kohe oma sõprusringkonnast ja ütlen kohe Irina Embrich, kes tõi meile medali. Lihtsalt ainuüksi sellepärast, et me saatsime ta Tallinna linnavolikogust olümpiale. Mis me tagasi saime, oli olümpiavõitja. Selles mõttes ma usun, et Irina Embrich on ennast kirjutanud väga kuldsete tähtedega Eesti spordi ajalukku,» vastas tulevane kultuuriminister.

Selle peale päriti talt, kas Anett Kontaveidil jääb puudu Keskerakonna liikmelisusest. «Ei, jaa. Ma kindlasti ei too siia parteilisust juurde. Tõepoolest Anett on meeletult tubli ja ma ka autoraadiost sõites kuulsin, et ühe etapi võitis ja siis teise jne. Selles mõttes suurepärane saavutus. Lihtsalt ma olen Irinaga ise kokku puutunud ja ta tuleb esimesena meelde,» vastas Terik ja lisas seepeale: «Kui me erakondlikult räägime, siis võiks ma Kalle Klandorfi kiita, et nad on CSKA-le kaks korda pähe teinud.»

«See ei olnud Kalle Klandorfi juhtimisel,» ütles Tarve vahele. «No korvpalli mõttes. Temaga ma selliseid asju saaks arutada, aga ikkagi...» jätkas Terik.

Kuula täispikka saadet siit:

Kommentaarid (12)
Copy
Tagasi üles