Dmitri Tursunov: elasin koostöö lõppemist Sabalenkaga väga üle, aga nende sündmusteta suudaksin praegu Kontaveidile vähem anda

Ville Arike
, reporter
Copy
Anett Kontaveidi ja treener Dmitri Tursunovi koostöö algas augustis USAs.
Anett Kontaveidi ja treener Dmitri Tursunovi koostöö algas augustis USAs. Foto: Rob Prange/AFP7 via ZUMA Press Wire/Scanpix

Anett Kontaveidi ja venelasest treeneri Dmitri Tursunovi augusti keskpaigast alanud koostöö tõi kiirelt uskumatuna näinud tulemuse, Kontaveit jõudis tuleval nädalal Mehhikos algavale aastalõputurniirile. Tursunovi hinnangul õppis ta palju eelmisest koostööst teise tipptennisisti Arina Sabalenkaga ning see aitab teda nüüd töös Kontaveidiga.

Mõne päeva eest tegi Tursunoviga pika usutluse Venemaa väljaanne MetaRatings, kus juhendaja avas end põhjalikult, rääkis praeguse maailma teise reketi Sabalenkaga koostöö lõppemise põhjustest, avas Kontaveidiga töötamise tausta ja tutvustas oma põhimõtteid.

Sümpaatne on asjaolu, et Tursunov ei hakka oma saba kergitama. «Ütleksin rõõmsalt, et minu panus Aneti edukas esinemises on 150 protsenti ja kõik on tulnud tänu minule, aga ma pole loll. Mõistan suurepäraselt, et olen ainult nagu pootsman laevas. Minu ülesanne on aidata kaptenit. Kui laev seilab edukalt punktist A punkti B, siis kas suurem on kapteni, tekipoisi, pootsmani või kellegi neljanda teene?

Anett otsustab, kas ta kuulab minu suuniseid või lükkab need kõrvale. Väljakul võtab otsused vastu tema, mina vaid annan infot ette. Mingil hetkel võib minu abi olla kriitilise tähtsusega, mingil hetkel otsustav, mingil aga ülearune. Jah, tahaks alati teada, kas asi on must või valge, kuid leidub ka palju halle toone,» kommenteeris Tursunov küsimust, mitu protsenti on toimuvas tema panust.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles