Suarez pidi vabandama Liverpooli suursponsori nõudmisel

Kristjan Jaak Kangur
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Luis Suarez
Luis Suarez Foto: SCANPIX

Laupäevasel Liverpooli ja Manchester Unitedi vahelisel liigamängul Patrice Evra käe surumata jätnud ja oma käitumisega palju furoori tekitanud Luis Suarez vabandas hiljem avalikult. Nüüd on selgunud, et uruguailane tegi seda Liverpooli suursponsori karmil nõudmisel.

Pank Standard Chartered, mis maksab Liverpooli klubile särgisponsoriks olemise eest aastas ligi 20 miljonit naela, väljendas avalikult oma pahameelt. «Laupäevane vahejuhtum valmistab meile väga suurt pettumust ja oleme oma seisukoha ka klubile teatavaks teinud,» seisis panga avalduses. Asjassepühendatud allika sõnul toimus klubi ja sponsori vahel «äärmiselt jõulises toonis» sõnavahetus.

Kuna Liverpool on Aasias äärmiselt populaarne ning Standard Chartered keskendub just sealsetele turgudele, mõjuks igasugune rassiskandaal panga mainele äärmiselt kehvasti. Samuti soovis avalikku vabandust Liverpooli omav Fenway Sports Group.

Inglismaa Jalgpalliliit andis aga teada, et ei kavatse laupäevaste sündmuste osas mingit juurdlust algatada. Mängueelsest käesurumisest keeldumine ei too kaasa karistust, samuti märkis mängu kohtunik Phil Dowd, et tegeles võitu ülevoolavas stiilis tähistanud Evraga pärast kohtumist ja ka see olukord ei vaja edasist uurimist.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles