EM-hõbeda võitnud Jefimova pääses poole lühemal distantsil kuuendana poolfinaali

Karl-Joosep Küngas
Copy
Eneli Jefimova.
Eneli Jefimova. Foto: Tairo Lutter / Postimees

Kaasanis jätkuvad lühirajaujumise Euroopa meistrivõistlused, kus Eestil juba medaliarve avatud. 100 meetri rinnuliujumises hõbeda võitnud Eneli Jefimova pääses poole lühemal distantsil kindlalt poolfinaali.

Jefimova osales 50 meetri rinnuliujumise kolmandas eelujumises. Eestlanna näitas väga särtsakat minekut ning lõpetas enda eelujumise teise kohaga. Ajaks märgiti talle 30,09, mis tähistab 14-aastase Jefimova isiklikku rekordit. Jane Trepi nimel olevast Eesti rekordist jäi lahutama veel 27 sajandikku.

Eelujumistes näitas kõige kiiremat aega viimase eelujumise võitnud itaallanna Benedetta Pilato, kes ujus välja 29,62. Ruta Meilutyte võistluste rekordist jäi teda lahutama 0,52 sekundit. Jefimova pääses eelujumiste kuuenda ajaga kindlalt poolfinaali.

Eestlastest oli täna hommikul Kaasanis stardis veel ka Armin Evert Lelle, kes osales 200 meetri seliliujumises. 1.52,80 välja ujunud Lelle pääses samuti kuuenda ajaga kindlalt poolfinaali.

Eelujumistega piirdusid nii Cevin Anders Siim kui ka Maria Romanjuk. Romanjuk startis 200 meetri vabaltujumises ja saavutas 35. koha ajaga 2.02.69. Siim ujus 100 meetrit vabalt ajaga 48.38, mis andis talle 29. koha.

Õhtul teeb oma stardi ka Daniel Zaitsevi, kes hüppab vette 50 meetri liblikujumise finaalis.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles