Barcelona peatreeneriks saanud Xavi: ma luban, et viin klubi tagasi sinna, kuhu ta kuulub

Karl-Joosep Küngas
Copy
Xavi Hernandez.
Xavi Hernandez. Foto: Alejandro Garcia/Sxanpix

Hispaania jalgpallihiid FC Barcelona palkas endale uue peatreeneri. Selleks sai mängijana legendi staatusesse tõusnud Xavi, kes seadis endale ka suured eesmärgid.

41-aastane Xavi on peatreenerina töötanud ainult Kataris, kus tema koduklubi juhtis ka kohalikku kõrgliigat. Nüüd võttis ta aga vastu väljakutse, mis on kindlasti oluliselt keerulisem.

«Naasin koju ja enda armastatud klubisse. Ma ei suuda sõnadega kirjeldada enda emotsioone, mis mind praegu valdavad. Mulle usaldati vastutus, et juhtida Barcelona meeskonda ja kanda jällegi selle embleeme. Ma juba kujutan jälle ette, millised on fännide rõkatused meie kodustaadionil,» sõnas Xavi meediaga suheldes.

Barcelona ei ela aga hetkel enda parimaid aegu. Klubi on suurtes rahalistes probleemides ning ka tänavusel hooajal hoitakse Hispaania kõrgliigas alles üheksandat kohta. Xavi lubas anda endast kõik, et Barcelona tagasi tippu viia.

«Ma tean, et Barcelonas pole käsil kõige kergemad ajad, ent olen väljakutseteks valmis. Ma töötan ja võitlen, et saavutaksime jälle palju ja luban meid tõsta paika, kuhu kuulume. Soovin tänada veel kord Barcelonat, kes mulle säärase võimaluse andis,» lõpetas Xavi.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles