Vanameister Kris Meeke on WRC-sarja naasmas

Jarmo Jagomägi
, Reporter
Copy
Kris Meeke võistles viimati autoralli MM-sarjas 2019. aastal.
Kris Meeke võistles viimati autoralli MM-sarjas 2019. aastal. Foto: Roni Rekomaa/AFP/Scanpix

2019. aasta lõpus autoralli MM-sarja karussellilt maha astunud Kris Meeke võib tuleval hooajal kõrgele tasemele naasta. 

Põhjaiirlasega käis ikka ja jälle kaasas lugu, et kiiruselt võiks ta tulla maailmameistriks, ent sageli lõppesid võistlused kraavis. 2002. aastal WRC-sarja debüüdi teinud Meeke kuulus viimati Toyota tiimi. Kaks hooaega tagasi teenis ta ühe poodiumikoha, olles Saksamaal teine, ja lõpetas kokkuvõttes kuuendana. 

Juulis 42. sünnipäeva tähistanud rallimees võib aga nüüd suurde mängu naasta. Tõsi, mitte päris kõige teravamas konkurentsis, aga aste madalamal. Meeke on tänavu testinud Škoda Fabia Rally2 uue generatsiooni autot, millega võiks ta tuleval hooajal ka WRC2-klassis kaasa lüüa. 

«Väga huvitav oleks teda selle autoga võistlemas näha. Oleme Krisiga juba koostööd teinud ja teeme ka edaspidi. Oleme väga õnnelikud, kuidas asjad sujuvad,» vahendas WRC koduleht Škoda Motorsporti direktorit Michal Hrabaneki.

Ta lisas, et Meeke saaks võimaluse mõnes Škoda kliendi tiimis, näiteks sarnaselt Andreas Mikkelseniga, kes kihutanud Toksporti värvides. «Oleme keskendunud uue auto testimisele ja arendamisele, võistlemisest pole veel olnud otseselt juttu. Nagu teate, siis Škodal pole tehasetiimi, mistõttu toimub võistlemine vaid läbi klientide,» täpsustas Hrabanek.

Uus Škoda Fabia Rally2 peaks praeguste prognooside järgi saama homologeeritud järgmise hooaja keskpaigaks. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles