Žalgirise lätlasest tagamees: mis surve? Meil peaks häbi olema!

Jarmo Jagomägi
, Reporter
Copy
Janis Strelnieks palliga.
Janis Strelnieks palliga. Foto: Teodoras Biliunas/Scanpix

Kaunase Žalgirise korvpallimeeskonna hooaeg on alanud katastroofiliselt. Eile õhtul saadi Euroliigas kaheksas kaotus, võiduarvet pole suudetud viie nädalaga avada. Tagamängija Janis Strelnieksi sõnutsi pole sellistele esitustele õigustust.

«Kaevame end üha sügavamale. Mulle tundub, et me ei usu üksteisesse,» tunnistas lätlane Leedu meediale pärast järjekordset kaotust. «Riietusruumis käib mängu eel korralik ergutamine ja kõik on nii nagu peab. Aga see ei kandu üle väljakule. Meil puudub usk. Mõlemal pool väljakut, nii rünnakul kui ka kaitses.»

Tõenäoliselt oli eilne vastane Berliini Alba praeguses olukorras kogu liiga üks soodsamaid vastaseid. Lisaks mängis Žalgiris taas kodusaalis suure hulga toetajate ees. Aga reaalselt võiduvõimalust ei tekkinudki. Kas ajalooliselt kehv hooaeg paneb mängijatele lisapingeid?

«Oleme professionaalid, peame survega toime tulema. Meil peaks hoopis häbi olema! Fännid tulevad saali meid toetama, aga meie aina kaotame. Peame seda muutma, sest poolhoidjad väärivad seda,» arutles Strelnieks. 

Žalgirise elu ei lähe lihtsamaks. Juba homme kohtutakse koduses Leedu liigas Vilniuse Rytasega, tuleval nädalal ootab Euroliigas ees võõrsil Madridi Real.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Kommentaarid
Copy
Tagasi üles