Taas valel positsioonil ootamatu võimaluse saanud Siim-Sander Vene aitas koduklubi kindla võiduni

Jarmo Jagomägi
, Reporter
Copy
Siim-Sander Vene.
Siim-Sander Vene. Foto: Erikas Ovčarenko/Scanpix

Prantsusmaa kõrgliiga klubis Limoges'is oma kohta otsiv Siim-Sander Vene kasutas 82:57 võidumängus Dijoni üle oma võimaluse hiilgavalt ära. 

Septembri lõpus kahekuulise lepinguga võistkonda võetud eestlase mänguaeg on kõvasti kõikunud. Nädalataguses liigakohtumises Le Mans'i vastu ei usaldanud peatreener Massimo Cancellieri teda enam hetkekski väljakule. 

«Koha leidmine ja rollist arusaamine ei tule väga lihtsalt. Küll olen «kolme», siis «nelja» positsioonil, vahepeal peab kedagi isegi «kahe» peal kaitses võtma. Mingites mängudes olen ka «viie» peal olnud. Solgutamine käib. Aga see on osati mõistetav, kui tuled lühikese lepinguga ja kedagi asendama. Lapid kõiki auke. Võib-olla ei leiagi endale õiget kohta. Ongi raskem,» nentis Vene intervjuus Postimehele. 

Meie mehe jaoks algas sama nukralt ka tänane kohtumine Dijoniga. Limoges hoidis küll koduplatsil pidevalt kerget edu, kuid vastane ei jäänud kaugele maha. Tundus, et Vene jääb kõrvaltvaatajaks ka selles mängus. Kuid ühtäkki käsutas Cancellieri ta kolmanda veerandaja viimastel minutitel pingilt püsti. 

Ideaalis väikese või suure ääre positsioonil müttav Vene pidi täitma tsentri kohustusi, ent vähemalt oli ta platsil! Tõsi, rünnakul polnud eestlase roll ülemäära suur, kuid efekt saabus kohe. Kui tema väljakule tulles Limoges'i edu vaid kuus punkti, siis neljanda veerandaja keskpaigaks kärises see juba üle 20 silma. 

Kõva võitluse ja musta tööga silma paistnud Venet enam pingile ei vahetatudki. Lõviosa veidi enam kui 12 minutist keskmängijana – episoodiliselt ka «nelja» peale liigutatud – tegutsenud Eesti koondislase väljakul olles jäi Limoges 18(!) punktiga plussi. Boonuseks kogunesid ka kaks punkti ja sama palju lauapalle. 

Muide, pärast Vene platsile tulekut viskas Dijon vaid 11 silma. 

Nelja kaotuse kõrvale kolmanda võidu saanud Limoges asub väga tiheda tabeli keskosas.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Kommentaarid
Copy
Tagasi üles