Tartu korvpallimeeskond värbas peatreeneriks eelmisest satsist vaktsineerimatuse tõttu vallandatud lätlase

Toimetas Ville Arike
Copy
Nikolajs Mazurs juhendas suvel Läti U19 vanuseklassi koondist.
Nikolajs Mazurs juhendas suvel Läti U19 vanuseklassi koondist. Foto: Paula Čurkste/LETA/Scanpix

Tartu Ülikooli Maks & Mooritsa korvpallimeeskonna uueks peatreeneriks värvati 41-aastane lätlane Nikolajs Mazurs, kes on viinud Riia VEFi Läti meistritiitlini, juhendanud VTB Ühisliiga klubisid ja viimasel kahel hooajal BK Ogret.

«Mul on väga hea meel, et leidsime nii ruttu treeneri, kes on meie regiooni korvpalliga täielikult kursis. Mazursi senine karjäär on näidanud, et tal on ambitsiooni ja treeneritarkust panna erineva komplekteeritusega võistkonnad mängima ja võitma. Meie noor meeskond on aastate jooksul kõvasti tööd teinud ja mõnigi mees on siit end ka meeste koondise kandidaadiks mänginud. Nüüd on vaja see töö ka võitudeks ja medaliteks vormistada. Arvan, et Mazursi tulek aitab sellele kaasa,» ütles Tartu Ülikooli spordiklubi juht Gert Prants.

«Mazursiga on sõlmitud 1+1 leping, mis tähendab, et näeme teda treenerina, kes aitab täita meeskonna ambitsiooni võita Eesti-Läti liiga ja Eesti meistritiitel hiljemalt kevadel 2024, mil Tartu on Euroopa kultuuripealinn. Võtame seda teekonda samm-sammult ja loodetavasti saab uue peatreeneriga astumine veelgi kiirem.»

Mazurs näeb uues ametis head väljakutset. «Esmalt tahan tänada klubi selle võimaluse eest. Usun, et Tartu meeskonnal on ambitsioonid, ajalugu ja korvpallikultuur. Tartu korvpall peab tõusma taas Eesti tippu ja mulle on hea väljakutse see ülesanne koos meeskonnaga ellu viia. Annan endast parima, et meeskonnana ja organisatsioonina näidata parimat tulemust,» ütles Mazurs pressiteate vahendusel.

Mazursi treenerikarjäär algas Riia VEFis, kus ta pärast nelja abitreeneriaastat viis peatreenerina meeskonna Läti meistritiitlini hooajal 2014/2015. Sealt liikus ta edasi Venemaale, kus ta hooajal 2015/16 juhendas esiliigas Moskva Dinamo meeskonda, seejärel lühiajaliselt Gruusias Tbilisi Vita meeskonda, kust ta kutsuti VTB liiga meeskonna Saraatovi Avtodori peatreeneriks. Samal aastal jõudis Mazurs pärast Avtodori hooaja lõppu olla ka Kaasani Unicsis abitreener ning seejärel siirdus kaheks hooajaks Permi Parma etteotsa. Alates hooajast 2019/20 juhendas ta BK Ogre meeskonda, kellega möödunud hooajal saavutati pronksmedal nii Eesti-Läti liigas kui Läti meistrivõistlustel.

Mazurs on juhendanud ka Läti noortekoondisi, möödunud suvel mängis tema käe all Läti U19 koondis.

Alles paar nädalat tagasi vabastas BK Ogre Mazursi ametist koroonavaktsiini teema tõttu. Enne Tartusse tulemist on see küsimus lahendatud ning Mazurs on läbinud kõik protseduurid, et olla valmis treeneritööks.

Juhuse tahtel on asjad kujunenud nii, et oma debüüdi Tartu meeskonna peatreenerina teeb Mazurs eeloleval laupäeval oma endise koduklubi Ogre vastu. Mäng peetakse Lätimaal.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles