Kontaveidil on Mehhikost ammused, kuid head mälestused

Karl Juhkami
, reporter
Copy
Anett Kontaveit jõudis Mehhikosse pühapäeval ning on ülehomme algavaks turniiriks valmis.
Anett Kontaveit jõudis Mehhikosse pühapäeval ning on ülehomme algavaks turniiriks valmis. Foto: Rob Prange/AFP7/Scanpix

Mehhikos peetavale tennise aastalõputurniirile jõudnud Anett Kontaveit on varemgi asteekide territooriumil mänginud, kokku kolmel korral. 

Viimati võistles Eesti esireket Mehhikos 2016. aastal, osaledes WTA edetabeli 91. reketina Acapulco ja Monterrey mõõduvõttudel. 

Kui esimesel WTA 250 osavõistlusel piirdus ta avaringiga, jäädes 3:6, 6:4, 4:6 alla Johanna Kontale, siis järgnenud turniiril alistas ta järjepanu Dominika Cibulkova, Sara Errani ja Nicole Gibbsi, kuni poolfinaalis lõpuks belglanna Kirsten Flipkensi 6:7(6), 4:6 paremust tunnistas.

Monterrey turniirist võttis Kontaveit osa ka 2014. aastal. Toona, veel napilt maailma edetabelis teise sajasse kuulununa kaotas ta esimeses kvalifikatsiooniringis kanadalannale Heidi El Tabakhile 4:6, 4:6.

Esimest korda astus Kontaveit Mehhiko pinnale aga juba 2012. aastal ning tegi seda vägagi edukalt! Nimelt triumfeeris ta San Luis Potosis toimunud ITF-turniiril. Teise asetusega Kontaveit ei kaotanud tookord oma võidukäigu ajal settigi ning finaalis alistas ta kohaliku valgepalluri Victoria Rodrigueze 6:1, 6:1.

Muide, paralleelselt oli Kontaveit võistlustules ka paarismängus, kus ühes ameeriklanna Emily Fanninguga samamoodi võidukarika pea kohale tõstis.

Huvitava noppena veel: too paarismängu triumf tõi Kontaveidile toona sisse 319 USA dollarit (miinus maksud) ning kokku on eestlanna auhinnarahana Mehhikos teeninud 16 061 dollarit. Nüüd pistab ta aga ainuüksi aastalõputurniirile jõudmisega taskusse rohkem krabisevat. Täpsed auhinnarahad hoitakse aga saladuses. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles