BLOGI ⟩ Geimi võitnud Tartu tegi Venemaa võrkpalligigandi elu väga kibedaks

Postimees Sport
Copy
Tartu Bigbanki võrkpallimeeskond.
Tartu Bigbanki võrkpallimeeskond. Foto: Margus Ansu

Tartu Bigbank andis Euroopa võrkpalli tugevuselt teise klubisarja CEV Cupi kohtumises hirmtugevale Kaasani Zenitile kõva lahingu, ent pidi leppima 1:3 (21:25, 18:25, 25:21, 23:25 kaotusega. Kohtumise käik on leitav allolevast blogist. 

Enne mängu

Zenit on Venemaa superliiga 10- ja 9-kordne karikavõistluste võitja. Hooajal 2017/18 triumfeeriti viimati Meistrite liigas, kokku on Euroopa tugevaima klubisarja tiitleid kuus. Lisaks hõbe 2019. ja 2011. ning pronks 2013. aastast. Klubide maailmameistriks tuldi neli hooaega tagasi. 

Miks mängib nii mainekas klubi sel hooajal CEV Cupil, mitte Meistrite liigas?

«Venemaal peeti eelmisel hooajal meistrivõistluste finaalturniir kahe kolmeliikmelise alagrupi osalusel. Mõlema grupi kaks parimat pääsesid poolfinaali, Zenit jäi aga kolmandaks. Seejuures kaotasid nad mõlemad kohtumised Novosibirski Lokomotivile ja Kemerovo Kuzbassile 2:3 ja viiendad geimid 13:15. Et meistrivõistluste tulemuste järgi pääsevad klubid ka eurosarjadesse, tulebki Zenitil sel hooajal CEV Cupil mängida,» selgitas Tartu peatreener Alar Rikberg.

Kaasani meeskonna ridadest leiab võrkpallimaailma tähed, nagu diagonaalründaja Maksim Mihhailovi, USA koondise sidemängija Micah Christensoni ja Poola koondise nurgaründaja Bartosz Bednorzi. Lisaks löövad kaasa mitmed teised Venemaa tippmängijad. Kogu meeskond on väga hästi komplekteeritud.

Rikberg lisas, et tema meeskonna ainus võimalus Kaasanile vastu saada on mängida riski piiril. «Ja siis oodata seal õnnestumist. Sportlik eesmärk on mängus püsida võimalikult kaua ja mitte lasta vastasel lustima hakata. Lisaks on need kohtumised võimas kogemus kõigile meie mängijatele ja loodan, et nad leiavad endas oskuse neid mänge ka nautida. Mehed on põnevil ja mina samuti, sest kõik mõistavad, milline võimalus see on. Sa võid 10 aastat järjest eurosarjas mängida, aga ei saa iial sellist vastast. Need mängud on mõne mehe jaoks ilmselt karjääri kõige olulisemad üldse.»

Loe ka Postimehe intervjuud maailma parimaks peetava Mihhailoviga:

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles