Janika Lõiv sõlmis oma esimese profilepingu Prantsusmaa tippklubiga

Postimees Sport
Copy
Janika Lõiv.
Janika Lõiv. Foto: Erakogu

Eesti valitsev olümpiakrossi (XCO) meister ning Tokyo olümpiamängudel 17. koha pälvinud Janika Lõiv sõlmis üheaastase lepingu Prantsusmaa profitiimiga KMC Orbea.

«Teoreetilisi huvilisi oli viis-kuus, kes uurisid minu uue aasta plaanide kohta, aga konkreetselt sain kolm pakkumist,» rääkis Lõiv. «KMC Orbea kasuks rääkis nende professionaalne suhtumine, lai personal, keda saan kasutada, ja pikk ajalooline taust, mis on kindlasti märkimisväärne.»

Maailma reitingutabelis kolmandale kohale kuuluva klubi esimene planeeritav kohtumine toimub detsembri keskpaigas. Eelmisel aastal sõitis KMC Orbea ridades kuus ratturit viiest erinevast rahvusest, kellest kolm olid oma riigi meistrid. Tiimi esinumber oli prantslane Victor Koretzky, kes juhib praegu meeste seas XCO maailma reitingutabelit. Ainsa naisena pedalleeris klubis Taani meister Malene Degn.

Maailma reitingutabelis 11. kohta hoidva Lõivu sõnul on järgmisel hooajal fookuses eelkõige Prantsusmaal toimuvad maailmameistrivõistlused ning maailma karika sari, kus on eesmärk püüda esikümne ja miks mitte ka pjedestaalikohti.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles