Tüdruksõbra surnuks tulistanud sporditäht võib peagi vanglast vabaneda

Karl-Joosep Küngas
Copy
Oscar Pistorius.
Oscar Pistorius. Foto: Anja Niedringhaus/SCANPIX

Lõuna-Aafrika parakergejõustikutäht Oscar Pistorius on kaheksa aastat vangis istunud, ent nüüd avaneb tal võimalus paluda enneaegset vabastamist.

Paraolümpiamängudelt kuus kuldmedalit noppinud Pistorius mõisteti 2013. aastal 15 aastaks vangi. Nimelt oli endine kergejõustikutäht tulistanud läbi vannitoa ukse oma tüdruksõpra. Sportlane ise selgitas, et tegemist oli õnnetusega. Tema sõnul lasi ta murdvarast, kes ootamatult korterisse sisenes.

Kohus seda juttu uskuma ei jäänud ning Pistorius mõisteti 15 aastaks vangi. Karistusest on ta tänaseks kandnud kaheksa aastat ning tal avaneb võimalus paluda enneaegset vabastamist.

Enne, kui vabastamine võib aset leida, peab Pistorius kohtuma tapetud tüdruksõbra vanematega. Jutt enneaegsest vabastamisest on naise vanemad aga täielikult rivist välja löönud ning pole teada, millal nende kohtumine võiks toimuda.

Algselt oli Pistoriusele määratud enneaegseks vabastamise esimeseks tähtajaks 2023. aasta märts, ent see muudeti 500 päeva varasemaks. Kohus võttis nimelt arvesse ka tema kinnipidamisaega.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles