Karikasarja esimene poolfinalist on Kehra, sammu samas suunas astus Tallinn

Karl-Joosep Küngas
Copy
HC Kehra/Horizon Pulp&Paper ja Raasiku/Mistra moodustavad loosi tahtel ainsa meistriliigapaari karikavõistluste veerandfinaalis.
HC Kehra/Horizon Pulp&Paper ja Raasiku/Mistra moodustavad loosi tahtel ainsa meistriliigapaari karikavõistluste veerandfinaalis. Foto: BHL arhiiv

Eesti karikavõistlustel käsipallis selgus meeste seas esimene poolfinalist – karikakaitsja HC Kehra/Horizon Pulp&Paper alistas teistkordselt Raasiku/Mistra, tulemusega 22:21 (11:11). Põlva Coop ja HC Tallinn pidasid alles veerandfinaali avakohtumise, kus pealinlased said võõrsil 26:20 (14:7) võidu.

Mänguõhtu esimeseks kohtumiseks Mesikäpa halli oli HC Tallinn sõitnud ilma mängujuht Vitali Gorovõita. Et puudus ka Eesti koondislane Kaspar Lees, juhendas platsil peamiselt vägesid Kalev Kütt. Teisedki rahvuskoondises säranud pealinlased said kergema tööpäeva – Jürgen Rooba ja Armis Priskus sekkusid vaid põgusalt.

Coop hakkas soosikule vastu, aga Tallinn sai kuueväravalise edu

Coop sai küll Joonas Vassiljevi väravast juhtima, aga jäi siis hätta Tallinna jõulise kaitse ja väravavaht Marius Aleksejevi ülemängimisega. Teisel pool platsi ei suutnud noored põlvalased lugeda vastaste kombinatsioone ja Kütt purjetas kolme korral kaitseliinist osavalt läbi ning 11. minutil oli külaliste edu 7:2.

Tänavu juba Balti liigaski Serviti särgis resultatiivselt debüteerinud Kermo Saksing vastutas põlvalaste skoori eest, ent Tallinn libises üha kaugemale eest. 21. minutil tegi Marek Karu kiirrünnaku lõpetuseks 12:4. Coop lõpetas poolaja aga hästi ning puhkepausile minnes oli seis 14:7, kusjuures Saksing oli visanud juba kuus väravat.

Tallinn väljus riietusruumist isukalt ja Rooba kasvatas edu üheksale väravale. Siis üllatas Coop 5:0 vahespurdiga ning Vassiljev tegi seisuks 16:12. Uuesti põgenesid külalised kaugemale, aga korra veel vähendas Coop vahe neljale. Peamiselt Dmõtro Turtšenko ja Markus Oliver Mädo tabamustega hoidis Tallinn siiski turvalist edu.

2018. aasta Eesti karikavõitjad said lõpuks 26:20 võidu, nädala pärast kohtutakse Kalevi spordihallis. Turtšenko viskas võitjate kasuks kuus, Kütt ja Mädo neli väravat. Kohtumise parimana sai Saksing põlvalaste poolel kirja üheksa tabamust, Vassiljev lisas neli.

Raskest avapoolajast hoolimata jätkab Kehra karikakaitsmist

Raasiku/Mistra ja HC Kehra/Horizon Pulp&Paper läksid Raasiku spordisaalis vastamisi teadmisega, et avamängust oli külalistel kaasas 23:17 võit. Kehral puudusid kogenud võõrleegionärid Dmõtro Jankovski ja Anton Borovski, küll aga tõmbas sel hooajal esmakordselt mängusärgi selga peamiselt klubi juhtimisele keskendunud Janar Mägi.

Kaks nädalat tagasi olid raasikulased saanud meistriliigas esimest korda Kehrast jagu ning sama hoog toodi kaasa karikamängulegi – viie minutiga oli kodumeeskond 3:0 ees. Kehra alustas 5-1 kaitsega, aga mis üldse ei toiminud, oli rünnak ning peatreener Mart Raudsepp võttis juba seitsmendal minutil aja maha.

Närvilises ja skoorivaeses mängus püsis pikalt Raasiku eduseis. Külalistel hakkasid hästi tabama Sergio-Silver Kreegimaa ja David Mamporia, aga võõrustajatel oli pidurdamatus hoos eelmisel kümnendil Kehra särgis kulda ja karda võitnud Marko Slastinovski. Viimase tabamusest tuli 27. minutil Raasiku 11:8 eduseis.

Kehra lõpetas poolaja võimsalt ning Danil Gumjanov tõi tabloole viiginumbrid 11:11. Raasiku/Mistra agressiivne kaitse valmistas karikakaitsjale peavalu teiselgi pooltunnil, aga meeskonda hoidis heade tõrjetega mängus Mikola Naum ning 37. minutil viis Mamporia kehralased esmakordselt juhtima, 14:13.

Peagi oli Kehra neljaga peal ning ehkki Raasiku jätkas võitlust, siis viigini või vajaliku võiduni ei jõutud. Kehra võitis 22:21 ja edenes finaalnelikusse koondtulemusega 45:38. Kreegimaa ja Gumjanov tabasid kuus ning Mamporia viis korda võitjate kasuks, Slastinovski viskas kaheksa ja Rauno Kopli kolm väravat kaotajate poolel.

Eesti karikavõistluste veerandfinaalid:

10.11. 19:00 Viljandi HC – Põlva/Arcwood (avamäng 30:18)

11.11. 19:00 Valga Käval – Põlva Serviti (avamäng 13:59)

16.11. 18:00 HC Tallinn – Põlva Coop (avamäng 26:20)

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles