PM MEHHIKOS ⟩ Ekstreemsetes oludes saavad maksvusele närvid

Karl Juhkami
, reporter
Copy
Palli lennu hindamine ning selle kontrollimine pole Guadalajaras sugugi lihtne. Pildil teise alagruppi kuuluv Maria Sakkari.
Palli lennu hindamine ning selle kontrollimine pole Guadalajaras sugugi lihtne. Pildil teise alagruppi kuuluv Maria Sakkari. Foto: Hector Vivas

Traditsiooniline WTA aastalõputurniir pole tänavu eriline mitte ainult oma prestiiži, vaid ka asukoha pärast. Nimelt toimub võistlus Mehhiko suuruselt teises linnas Guadalajaras, kus tingimused on tennisistidele kõike muud kui harjumuspärased.

1,4 miljoni elanikuga linn asub nimelt 1550 meetri kõrgusel, mistõttu on siinne õhk tavapärasest hõredam. See mõjutab tennisiste nii füüsiliselt – hingamine on raskendatud – kui ka tehniliselt – palli põrge on kiirem ja kõrgem.

Kuigi kohaneda tuleb mõlemaga, on Garbine Muguruza sõnul tehniline aspekt see, millega valgepalluritel tuleb rohkem vaeva näha. «Hingamise kallal on võimalik sul töötada ja sellega keha ikkagi harjub. Palli kontrollimine ja seeläbi enda mängu mängimine on aga raske,» sõnas reedel Guadalajarasse jõudnud hispaanlanna.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles