Olümpiamedalist kritiseeris meesiluvõimlejaid: see on õudusunenägu

Postimees Sport
Copy
Iluvõimleja Cristofer Benítez.
Iluvõimleja Cristofer Benítez. Foto: Instagram/@cristogimnasia

Venemaa iluuisutamise olümpiamedalist Irina Slutskaja kritiseeris meeste iluvõimlemist. Tema sõnul on harjumatu, et mehed tahavad olla nagu naised.

Kuigi ühiskond on aina enam võtnud omaks naiste osalemise maskuliinsetel spordialadel – näiteks poks –, peaks iluvõimlemine kahekordse olümpiamedalisti sõnul jääma naistele.

«See on väga harjumatu. Iluvõimlemine on läbi aegade olnud ilusate, habraste ja esteetiliste naiste sport. Kui nad kannaksid teistsuguseid kostüüme ja ei jäljendaks naisi, oleks minu vaatenurk võib-olla teine. Aga kui poiss tuleb areenile seelikus…,» ei suutnud Slutskaja mõista.

«Kui aus olla, siis see on õudusunenägu. Kannaks ta pükse ja T-särki, nagu teevad võimlejad. Poleks tal käes naiselikku linti. Näiteks balletis on meestel seljas kitsad trikood. Ballett on klassikaline. Neid kahte pole isegi võimalik võrrelda. See on absurd,» jätkas Torino olümpial pronksi ning Salt Lake Citys hõbeda võitnud venelanna.

«Minu jaoks on see harjumatu. Ma ei taha näha meest, kes proovib olla naine. Ballett on kunst, iluvõimlemine aga sport. Võib-olla 40 aasta pärast harjume sellega, kuid praegu ma ei mõista seda. Ma ei ole selle vastu, aga me ei võrdle õunu apelsinidega. Laske meestel olla mehed,» jätkas ta.

Meeste iluvõimlemine pole veel piisavalt populaarne, et pürgida olümpiamängudele. Küll aga on ala mõnes riigis kanda kinnitanud. Näiteks naudib meeste iluvõimlemine populaarsust nii Jaapanis kui ka Hispaanias.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles