Eesti kohtunikud määrati tippmängudele

Siim Kaasik
, reporter
Copy
Euroopa Käsipalliliidu delegaadina toimetav Urmo Sitsi (paremal) hindab kõrgelt Skandinaavia klubide korralduslikku poolt.
Euroopa Käsipalliliidu delegaadina toimetav Urmo Sitsi (paremal) hindab kõrgelt Skandinaavia klubide korralduslikku poolt. Foto: Helin Potter/EKL arhiiv

Sel nädalavahetusel jätkuvad mängud käsipalli Euroopa karikasarjades. Naiste EHF Euroopa liigas alustatakse tähtsate kolmanda eelringi mängudega, et selgitada grupifaasi pääsejad. Eesti kohtunikud Marion Kull ja Alvar Tint ning delegaat Kalev Ventsli määrati ohjama tippklubide vastasseise Norras.

Pühapäeval on Marion Kull ja Alvar Tint õigusemõistjaiks Solas, kus kohalik Sola HK võõrustab EHF Euroopa liiga kolmanda eelringi avamängus Venemaa tippklubi HC Astrahanotška. Sola on Norra meistrivõistluste pronksinaiskond ja karikafinalist, Astrahani klubi tuli 2016. aastal Venemaa meistriks, mullu lõpetati neljandana.

Nädal hiljem võtab Norra reisi ette Kalev Ventsli, kes on EHFi delegaat kolmanda eelringi kordusmängus Bergeni Tertnesi ja Saksamaa hõbedatiimi SG BBM Bietigheimi vahel. Viimane mängis veel mullu EHF Meistrite liigas, Tertnes on viimase kümnendi jooksul võitnud Norra kõrgliigas neli pronksi. Mängu vilistab Rootsi kohtunikepaar Rickard Canbro – Jasmin Kliko.

Meeste samas sarjas on alagrupifaas juba alanud ning paar nädalat tagasi oli veel üks Eesti delegaat, Urmo Sitsi tööpostil kahe Põhjamaa klubi mängul. Taanlaste märgatavalt tugevnenud GOG Håndbold alistas kodusaalis kindlalt 46:30 (22:12) Soome meistermeeskonna Riihimäe Cocksi.

«Põhja-Euroopa tippklubide juures on alati väga põnev ja meeldiv käia, sest nad on avatud kõike näitama ja räägivad klubi köögipoolest. Nii oli nüüd GOGiga ja ka septembris Rootsis IK Sävehofi juures. Tegemist on suurte käsipalliriikidega ja pikkade traditsioonidega klubidega,» tunnistas Sitsi.

«GOG on minu silmis ehe näide, milline üks hästi toimiv klubi peaks olema. Neil pole üht ja rikast omanikku, vaid sadu väikseid sponsoreid. Kaasa on tõmmatud terve kogukond ja vabatahtlikud peavad tegema graafiku, millal keegi klubi aitama pääseb,» muljetas kogenud delegaat.

«Eriti uhke – ja põhjusega – on GOG akadeemia üle. Värske näide noortetööst on Cocksile 14 väravat visanud 20-aastane Emil Madsen. Samas tulevad oma kasvandikest maailma- ja Euroopa meistrid tihti tagasi klubisse tööle. Mulle tundub, et Skandinaavia tiimide mõttemaailm ja ka majanduslik plaan toimivad tänases keerulises olukorras hästi,» hindas Sitsi.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles