BLOGI Tartu langes eurosarja konkurentsist, ent oli võrkpallimaailma tipule vääriline vastane

Postimees Sport
Copy
Tartu Bigbank vs. Kaasani Zenit.
Tartu Bigbank vs. Kaasani Zenit. Foto: Gertrud Alatare/volley.ee

Tartu Bigbank kaotas CEV Cupi 1/32-finaali võitluslikus korduskohtumises Venemaa võrkpalligigandile Kaasani Zenitile 0:3 (21:25, 17:25, 19:25) ja pudenes konkurentsist. Mängu käigu leiab allolevast blogist.

Enne mängu

Eilses, samuti Tartu Ülikooli spordihoones toimunud avalahingus andsid koduperemehed viimase kümnendi kõige tugevamale võistkonnale väga kõva lahingu. Esimeses geimis teeniti 21 ja teises 18 punkti, kuid kolmas õnnestus võita 25:21. 

Ka neljandas vaatuses olid tartlased suurüllatusele väga lähedal. Geimi lõpuosas pääseti 22:19 juhtima, kuid lõpuks võttis Zenit ikka 25:23 paremusega oma, võites kogu mängu 3:1.

«Vastasel polnud lihtne üheski geimis. Nad pidid oma parimaid mehi kasutama ja suurema osa oma time-out'e ära kasutama. Ehk kõik see, mida mängus püsimiseks on vaja teha, me tegime. Kui meie mäng jookseb, siis oleme me võimelised kõigiga mängima ja seepärast ma selle kolmanda geimi üle nii õnnelik olengi, et seda vastane ei andnud, selle me ise võimuga võtsime ära,» ütles Tartu peatreener Alar Rikberg alaliidule. 

«Ainuke negatiivne asi on see, mis kohe paarkümmend minutit hiljem juhtus (neljandas geimis – toim.), siis vastane pakkus, tegi palju rünnakuvigu ja muutus närviliseks. Aga siis meil ei olnud seda kogemust ja võimu, osavust, et see geim ära võtta.»

Zeniti sidemängija Micah Christenson: «Enne, kui ma midagi muud räägin, tahan ma vastasmeeskonda tunnustada – Tartu mängis täna head võrkpalli, eriti kolmandas ja neljandas geimis. Nad tegutsesid meeskondlikult hästi, nurgad ja diagonaal olid teravad ja ohtlikud ning ka kõik teised tegid oma töö ära. Saime nüüd Tartust samuti parema pildi ette ja püüame homseks omi asju paremini teha.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles