Olümpiakulda jahtinud suusatäht jääb vigastuse tõttu spordipeolt eemale

Karl-Joosep Küngas
Copy
Linn Svahn.
Linn Svahn. Foto: Gian Ehrenzeller/Scanpix

Pekingi taliolümpiamängudeks valmistuv Rootsi murdmaasuusakoondis sai tagasilöögi, sest maailma üheks parimaks sprinteriks peetav Linn Svahn jääb vigastuse tõttu hooaja tippsündmusest eemale.

21-aastane rootslanna vigastas möödunud hooajal karmi kukkumise järel õlga. Kuigi alguses loodeti, et ta on tänavuseks hooajaks tagasi tippvormis, siis taastumine on mõjunud raskelt ja nüüd peab Svahn minema noa alla.

Svahn ei saanud osaleda üheski Rootsi koondise treeninglaagris ning 1. novembril tehti talle viimaks õlaoperatsioon. Praegu on paika pandud taastusravi ning operatsioonist täielikult taastub ilmselt talendikas rootslanna järgmise aasta suveks. See tähendab, et Pekingi olümpiamängudele tuleb kriips peale tõmmata.

«See vigastus osutus ikka oluliselt halvemaks, kui me oskasime arvata. Mul tuli õlas väga paljud asjad uuesti paika sättida ning seetõttu pole võistlemine sel talvel võimalik. Ma ei suutnud uskuda, et mul pole võimalik Pekingi olümpiamängudele sõita ja sellega harjumine võttis omajagu aega. Nüüd pean end ravima ning valmistuma järgmiseks hooajaks,» lausus Svahn Rootsi meediale.

Vaatamata enda noorusele on Svahn juba MK-sarjas end tõestanud kui üht parimat sprinterit. Ta võitis 2020. aastal väikese kristallgloobuse ning tal on CV-s viis MK-etapivõitu.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles