Itaalia meedia: Drellil pole Pesaros enam kohta. Esimene pea juba lendas

Jarmo Jagomägi
, Reporter
Copy
Henri Drellil (palliga) on Pesaros käsil kolmas, ent ilmselt raskeim hooaeg.
Henri Drellil (palliga) on Pesaros käsil kolmas, ent ilmselt raskeim hooaeg. Foto: Victoria Libertas Pesaro Basket/Facebook

Korvpallikoondislase Henri Drelli koduklubi Pesaro hooaja algus pole alanud oodatud viisil. Itaalia kõrgliigas on esimesest seitsmest mängust võidetud vaid üks. Oktoobris vahetati peatreenerit, ohjad võttis üle väga kogenud Luca Banchi, kes plaanib võistkonna oluliselt ümber ehitada.  

Revolutsioon puudutab väga otseselt ka kolmandat hooaega Pesaros mängivat Drelli. Tema hooaja algus oli väga kõikuv ning Banchi käe all pole olukord paranenud. Pigem vastupidi. Laupäevases 75:88 kaotusmängus Bologna Virtusele jäi meie mees tänavu esimest korda ainsagi võimaluseta.

Kohtumise järel uuriti peatreenerilt põhimõtteliselt, milleks leegionäri võistkonda üldse vaja läheb, kui teda platsile ei panda. «Tal on liialt tehnilisi ja taktikalisi puudusi,» põhjendas Banchi, miks ta Drelli pingile jättis.

Pesaro kohaliku ajalehe PU24 ajakirjaniku Davide Perugini arvates polegi eestlasel itaallasest peatreeneri tüüritavas tiimis ilmselt kohta. Väidetavalt võib võistkonda ees oodata korralik suurpuhastus. Tõenäoliselt soovitakse vabaneda ka Drellist.

Luca Banchi plaanib võistkonda ümber ehitada. 
Luca Banchi plaanib võistkonda ümber ehitada. Foto: Andrea Gilardi/CIAMILLO

«Põhiviisiku mehest sai mängija, kes ei vääri enam võimalustki. Viis erinevat treenerit on jõudnud sama tulemuseni. See ei saa olla kokkusattumus,» hindas Perugini karmilt Drelli.

Ajakirjanik viitas sellele, et meie mees mängib tervikuna väga ebastabiilses Pesaro tiimis juba viienda juhendaja käe all. Ja tõsi, Drellil on olnud ilusaid momente, kuid tervikuna pole ta suutnud tugevat hooaega kokku panna.

Debüütaastal kogus Drell 15 mängus keskmiselt 17,1 minutiga 4,7 punkti ja 2,1 lauapalli. Mullu olid samad näitajad 24, 16,6, 5,8 ja 2,5. Tänavu seni vaid 6, 13,8, 2 ja 1,5.

Kuulduste kohaselt otsib 21-aastase palluri agent talle juba uut töökohta.

Muide, esimene pea juba lendas. Brasiillane Caio Pacheco liitus Poola klubi Górniczaga. Mängujuht piirdus Pesaro särgis vaid ühe mänguga.

Tiimi hooaeg jätkub laupäeval, mil võõrustatakse Napolit.

Igal juhul peaks Drell saama mängunälga kustutada novembri viimasel nädalal, kui Eesti koondis koguneb 2023. aasta MM-valiksarja esimesteks matšideks. 25. novembril kohtume võõrsil Saksamaaga, kolm päeva hiljem kodus Iisraeliga. 

Standings provided by SofaScore LiveScore
Kommentaarid
Copy
Tagasi üles