Kontaveidi alagrupikaaslased alustasid finaalturniiri korraliku maratoniga

Jarmo Jagomägi
, Reporter
Copy
Karolina Pliškova (vasakul) ja Garbine Muguruza pidasid tulise lahingu.
Karolina Pliškova (vasakul) ja Garbine Muguruza pidasid tulise lahingu. Foto: HENRY ROMERO/REUTERS/Scanpix

Veidi pärast seda, kui Anett Kontaveit alistas tennise WTA finaalturniiri avamängus Barbora Krejcikova, pidasid tulise duelli nende alagrupikaaslased Karolina Pliškova (WTA 4.) ja Garbine Muguruza (WTA 5.). 

Napilt alla kahe ja poole tunni kestnud kohtumises jagus pinget lõpuni välja. Esimese seti võitis 6:4 Muguruza, teise 6:2 Pliškova. Parema selgitamiseks läks tarvis otsustava vaatuse kiiret lõppmängu. 

Seal pääses Muguruza 3:1 ja 5:4 juhtima, ent pidi lõpuks tunnistama ikkagi Pliškova 8:6 paremust. Viimane sett vältas kokku 76 minutit.

«See oli meile mõlemale väga raske matš. Vahe oli väga väike, üks punkt. See kaotus on tõesti valus,» tunnistas Muguruza, kuid lisas lõbusamalt. «Aga alagrupiturniir läheb ju edasi.»

Pliškova lisas: «Ma ei mänginud avasetis hästi, kuid suutsin siis oma esitust parandada. Kolmas vaatus oli puhas võitlus, kus mul oli ka veidi õnne.»

Tšehhitar tõdes, et avamängu võiduga langes õlult korralik pinge. «See on väga suur asi, sest nüüd saab veidi kergemalt hingata. Muidugi ei taha keegi kaotada, aga vähemalt on nüüd üks võit kirjas ja survet vähem.»

Teotihuacani nimelises grupis jätkuvad mängud homme, täpsem ajakava selgub jooksvalt. Täna peetakse esimesed lahingud Chichen-Itza grupis, kuhu kuuluvad Arina Sabalenka, Maria Sakkari, Iga Swiatek ja Paula Badosa. 

Mõlemast kvartetist pääseb edasi kaks paremat, kes moodustavad poolfinaali paarid. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles