Hakkab jälle pihta! Pippen: olin sama hea kui Jordan, aga välja antakse vaid üks MVP auhind

Jarmo Jagomägi
, Reporter
Copy
Michael Jordan esiplaanil, Scottie Pippen taga. Nagu ikka!
Michael Jordan esiplaanil, Scottie Pippen taga. Nagu ikka! Foto: imago sportfotodienst/Scanpix

Michael Jordan ja Scottie Pippen võitsid 1990ndatel Chicago Bullsis üheskoos kuus NBA meistritiitlit. Pole aga saladus, et kahe suurepärase mängija suhted on alati olnud pigem jahedad. 

Jordan on väga paljude arvates ajalukku läinud maailma parima korvpallurina. Mõtet toetavad ka faktid, sest kõigil kuuel tiitliga lõppenud hooajal valiti fenomenaalne tagamees finaalide MVPks ehk kõige väärtuslikumaks mängijaks. 

Tõsi, üksi poleks ilmselt isegi Jordan nõnda edukas olnud. Bullsis olid hästi paigas ka teised lülid, neist ühe tähtsaima tegijana Pippen. Mitmekülgne ääremängija jäi aga kogu karjääri jooksul kuulsa tiimikaaslase varju. 

Mõistagi tuleb nii suurte egode puhul mängu kadedus. 2004. aastal tippkorvpallist taandunud Pippen on korduvalt mõista andnud, et teda alahinnati. Paistab, et hing ei anna siiani rahu, sest septembris 56. sünnipäeva tähistanud jänki tõmbas sae taas käima. 

«Tahan lihtsalt inimestele selgeks teha ja öelda, et olin sama suurepärane mängija kui Michael Jordan. Aga MVP tiitli saab teenida vaid üks,» ütles Pippen portaalile GQ Sports.

Jäägu «tõde» igaühe enda otsustada, ent faktid näitavad, et üks ei saanud läbi teiseta. Kõik meistritiitlid võideti üheskoos, enne ja/või pärast saatis neid heal juhul mõni üksik individuaalne sähvatus. 

Eelkõige rünnakul säranud Jordani saagiks jäi NBAs 1251 mängus keskmiselt 31,8 punkti ja 5,2 lauapalli. Kaitseluku Pippeni samad näitajad olid 1386 kohtumises 14,8 ja 6,6. 

Muide, Pippen on viimasel ajal esinenud veel mitmete resoluutsete avaldustega. Näiteks arvab ta, et Jordan rikkus oma individualismiga eelmise sajandi lõpu korvpalli, sest väga paljud noored võtsid temalt šnitti ja nõnda kadus võistkondlik mäng. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles