Liverpooli ja Inglismaa vutilegend palgati Premier League'i klubi peatreeneriks

Jarmo Jagomägi
, Reporter
Copy
Steven Gerrard.
Steven Gerrard. Foto: RITZAU/REUTERS/SCANPIX

Inglismaa jalgpalli kõrgliiga klubi Aston Villa teatas, et peatreeneriks palgati endine tippmängija Steven Gerrard. 

Birminghami klubi andis kehvade tulemuste tõttu kolm päeva tagasi kinga eelmisele juhendajale Dean Smithile. Ta juhendas võistkonda 2018. aastast saati, ent tänavu alustati liigahooaega kehvasti. Viimaseks piisaks karikas oli reedene viies järjestikune kaotus. 

Täna teatas Aston Villa, et peatreeneritöö võtab üle Gerrard. 2016. aastal mängijakarjääri lõpetanud poolkaitsja tüüris viimased kolm aastat Šotimaa tippklubi Glasgow Rangersit. Inglismaa kõrgliigasse liikumisega astub ta aga kindlasti sammu edasi. 

Enne Rangersisse siirdumist tegeles Gerrard noortega Liverpooli süsteemis. Samas võistkonnas mängis ta peaaegu kogu karjääri, 1998–2015. aastani. Vaid viimase profihooaja esindas keskväljamaestro USAs Los Angeles Galaxy's. 

Inglismaa vutiajaloo üks hinnatumaid mängijaid tõusis legendiks ka rahvuskoondises. Gerrard käis kokku väljakul 114 mängus ja lõi 21 väravat. 

«Aston Villa on rikkaliku ajaloo ja traditsioonidega klubi. Mul on au asuda siia tööle peatreenerina,» ütles Gerrard. «Võistkonna juhtidega suheldes sain aru suurtest ambitsioonidest ja tahan aidata neid saavutada.»

41-aastase inglase käe all võitis Rangers kümnendi pikkuse pausi järel Šotimaa meistritiitli. Troonilt lükati pikalt valitsenud linnarivaal Celtic. 

Gerrard pani Rangersi mängima atraktiivset ja ründavat jalgpalli. Sama efekti loodavad näha ka Aston Villa klubijuhid. 11 vooru järel hoitakse Premier League'is vaid 10 punktiga 16. kohta. Võidetud on vaid kolm mängu. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles