Joobes peaga inimese surnuks sõitnud USA sporditäht võib kuni 50 aastaks vangi minna (1)

Christopher Krutto
Copy
Henry Ruggs III.
Henry Ruggs III. Foto: STEVE MARCUS/SCANPIX

Ameerika jalgpalli täht Henry Ruggs III põhjustas novembri alguses avarii, kus hukkus üks naisterahvas ja võib selle põhjustamise eest minna kuni 50 aastaks vangi.

Las Vegase politsei andmetel sõitis 22-aastane sporditäht koos kaasreisijaga suurel kiirusel otsa maasturile, mis kokkupõrke tagajärel põlema süttis. Seal sees istunud Tina Tintor ja tema koer põlesid surnuks.

Uurimise käigus tuvastas politsei, et Ruggs juhtis autot 0,16 promillise joobega, mis on kaks korda enam, kui Nevada osariigis on lubatud. Kusjuures autoga kihutas ta lisaks 251 km/h.

Õnnetuses said ka kannatada Ruggs ja tema tüdruksõber Kiara Kilgo-Washington, kes viidi haiglasse. Nende vigastused eluohtlikud ei olnud.

Möödunud nädalal toimunud kohtuistungitel käis nüüdseks endine Ameerika jalgpallur kohal ratastoolis ja kaelatoega. Washington Posti andmetel süüdistatakse Ruggs III-ndat mõjuainete mõju  all sõitmise läbi surma põhjustamises, hoolimatuse sõitmise läbi surma põhjustamises, mõjuainete mõju all auto juhtimisega raskete kehavigastuste tekitamises,hoolimatu sõitmise tõttu raskete kehavigastuste tekitamises ja joobes olekus tulirelva omamises, sest sportlase autost leiti ka üks tulirelv.

«Minimaalselt ootab teda kaks aasta vanglas, aga karistus võib kasvada ka kuni 50 aastani. Nende süüdistustega tingimisi vabaks ei saa. Kui ta mõistetakse joobes juhtimises süüdi, siis peab Rugss minema vangi,» seletas Clarki maakonna ringkonnaprokurör Steve Wolfson.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles