Eesti jäähokikoondis alistas esimest korda Läti (3)

Christopher Krutto
Copy
Eesti jäähokikoondislased. Pilt on illustreeriv.
Eesti jäähokikoondislased. Pilt on illustreeriv. Foto: Eero Vabamägi

Eesti alistas Tallinnas Tondiraba jäähallis peetava Balti riikide jäähokiturniiri Baltic Challenge Cup raames peetud maavõistluses 5:2 Läti.

Kuigi avakolmandik lõppes kahe koondise vahel 0:0 viigiga, siis teisel perioodil näitasid eestlased võimsat minekut. Teise kolmandiku kuuendal minutil viis koondise kapten Robert Rooba eestlased juhtima, 11. minutil suurendas eduseisu Vadim Vasjonkin ja minut ning kolm sekundit enne teise perioodi lõppu vormistas Kristjan Kombe seisuks 3:0.

Viimase kolmandiku viiendal minutil viis Christopher Usov eestlased juba 4:0 ette, kuid siis ärkasid lõpuks ka lätlased. Kõigepealt sahistas väravavõrku Kristats Rokis ja kui mängida oli jäänud veidi üle kolme minuti, viskas Ricahrds Grinbergss lõunanaabrite teise.

Kuigi lõpus võtsid külalised väravavahi välja ja lootsid veel tagasi tulla, siis vähem kui minut enne lõppu lükkas Kevin Parras litri tühja väravasse ja kindlustas sellega Eestile võidu.

Kusjuures tegu oli ajaloolise tulemusega, sest Eesti jäähokikoondis alistas esimest korda Läti. Tõsi, lõunanaabrid saatsid turniirile oma B-koondise, kuid ajalukku läheb Eestile esimene võit lõunanaabrite üle siiski kirja.

Homme kohtub Eesti koondis Leeduga, laupäeval võõrustatakse Poolat.

Kommentaarid (3)
Copy
Tagasi üles