PM MEHHIKOS Avamängu kaotanud Swiatek puhkes vahetult enne matšpalli nutma

Karl Juhkami
, reporter
Copy
Maria Sakkari (vasakul) lohutamas pärast mängu Iga Swiateki.
Maria Sakkari (vasakul) lohutamas pärast mängu Iga Swiateki. Foto: WTA Guadalajara

Mehhikos Guadalajaras toimuvalt WTA aastalõputurniiril tehti täna algust teise, Chichen Itza nime kandva alagrupi mängudega. Avakohtumises tundis võidurõõmu kreeklanna Maria Sakkari (WTA 6.), kes alistas poolatari Iga Swiateki (WTA 9.) kindlalt 6:2, 6:4.

Swiateki jaoks oli allajäämine koguni nii emotsionaalne, et vahetult enne matšpalli puhkes ta väljakul nutma. Kuna emotsioonide ohjamine osutus ootamatult keeruliseks, teenis ta kohtunikult ka ajaviitmise eest hoiatuse.

Kohtumise tipphetked:

Lõpuks suutis poolatar ennast publiku marulisel toetusel siiski koguda ning Sakkari pani mängule ka formaalse punkti. Seejärel läks kreeklanna vastase juurde ja embas teda üle võrgu.

Pilk statistikasse reedab, et kohtumises sai määravaks serv. Kuigi esimese servi õnnestumise protsent polnud kummalgi just suurepärane (Sakkari 56, Swiatek 48), siis määravaks sai oma avapallingul teenitud punktide osakaal. Seal oli Sakkari protsent koguni 96, vs. Swiateki 59. 

«Leian, et tegin väga korraliku partii. Ilmselgelt aitas serv mind täna väga ning ma tundsin ennast siin kõrgusel võrdlemisi hästi. Mul õnnestus enda lööke isegi kontrollida, kuid usun, et asjalood lähevad iga päevaga aina paremaks,» sõnas Sakkari pärast kohtumist. 

Ühtlasi kommenteeris kreeklanna oma mängujärgset kallistust. «Oleme lõppkokkuvõttes ju kõik inimesed. Nägin, et tal oli raske. See polnud meeldiv vaatepilt, mida teisel pool võrku näha. Ta on väga-väga tore tüdruk. Meil on alati väga toredad treeningud ja vestlused. See [kallistus] tuli lihtsalt loomulikult. See polnud midagi, mida ma tegin, et inimesed näeksid, kui hea inimene ma olen. Tal oli lihtsalt raske ning tundsin, et pean seda tegema,» lausus Sakkari. 

Grupi teises kohtumises lähevad täna õhtul vastamisi turniiril esimest asetust omav Arina Sabalenka (WTA 2.) ning Paula Badosa (WTA 10.).

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles