Eesti koondis astus esimese sammu: kõik pole harjunud tempoga, mida treenerid tahavad

Jarmo Jagomägi
, Reporter
Copy
Eesti naiste korvpallikoondis.
Eesti naiste korvpallikoondis. Foto: fiba

Eesti koondnaiskond kaotas 2023. aasta Euroopa korvpallimeistrivõistluste valikturniiri avamängus Portugalile 43:62.

Eesti peatreener Kaspars Majenieks ütles, et talle meeldis väga, kuidas hoolealused pingutasid 28-punktiliseks paisunud kaotusseisust hoolimata lõpusekundini. «Siis näitasid nad natuke sellist mängu, mida treenerid näha tahtsid,» lausus ta pressiteates. 

Porto lähedal Matosinhos peetud G-alagrupi avamängu esimene veerandaeg lõppes võõrustajate 15:14 eduseisus. Poolajaks juhtis Portugal 32:25. Lõpptulemuse suhtes sai määravaks kolmas veerandaeg, mille väljakuperenaised võitsid 23:4.

Viimane veerandaeg lõppes Eesti korvpallurite kasuks 14:7. Majenieksi sõnul tegutsesid hoolealused siis pingevabamalt, eriti võis seda märgata vahetusmängijate pingilt tulijate puhul.

Teise veerandaja keskpaigani püsinud tasavägist seisu põhjendas Eesti koondnaiskonna peatreener asjaoluga, et võõrustajate visked ei tabanud nii hästi kui hiljem.

«Mingil momendil jäi meie mäng aeglasemaks, ei tehtud õigeid otsuseid ja pall kaotati lihtsates olukordades,» lausus Majenieks. «Oleme koos harjutanud vaid ühe nädala ja lühikese aja jooksul on mängijad saanud rohkesti uut informatsiooni. Kõik koondise liikmed pole harjunud tegutsema sellise tempoga, nagu treenerid tahavad, aga nad püüavad uute nõudmistega kohaneda. See on pika protsessi algus. Tahan edasi liikuda aeglaselt, et korvpallurid saaksid samm-sammult uusi harjumusi omandada.»

Pühapäeval, 14. novembril kell 18 Tallinna Tehnikaülikooli spordihoones peetavas teises EM-valikmängus kohtub Eesti koondnaiskond Suurbritannia esindusega, kes alistus kodus Kreekale 66:73.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles