Rekordeid purustanud Brasiilia jalgpallikoondise imeline seeria jätkub

Jarmo Jagomägi
, Reporter
Copy
Brasiilia vutimehed võitu tähistamas.
Brasiilia vutimehed võitu tähistamas. Foto: Andre Penner/AP/Scanpix

Brasiilia jalgpallikoondis alistas 1:0 Colombia ning kindlustas juba kuus vooru enne Lõuna-Ameerika valiksarja lõppu koha 2022. aasta Katari MMil. 

Sealt tsoonist pääseb kümnest koondisest otse finaalturniirile neli parimat, viies osaleb play-off'is. Ühe viigi kõrvale 11. võidu saanud Brasiilial pole võimalik enam esikvartetist välja langeda, kuigi pidada jääb kuus valiksarja kohtumist. 

Colombia vastu lõi Neymari söödust ainsa värava Lyoni poolkaitsja Lucas Paqueta 72. minutil. Ühtlasi teeniti koduväljakul 11. järjestikune võit, mis tähistab Lõuna-Ameerika rekordit. Lisaks on viimases 10 MM-valikmängus oma värav puhtana hoitud – sellega pole samuti varasemalt ükski sealne koondis hakkama saanud. 

Vahest et veelgi muljetavaldavam on Brasiilia jalgpalli ajalugu tervikuna. Katari pileti kindlustamisega jätkavad nad vinget seeriat, olles ainus riik, kes osalenud kõigil jalgpalli MMidel. Esimene suurvõistlus toimus 1930. aastal, järgmine on järjekorras 22. turniir. 

Brasiilia on viie tiitliga ka MMide ajaloo edukaim. Neljal korral on triumfeerinud Saksamaa ja Itaalia, kahel puhul Argentina, Prantsusmaa ning Uruguay. Korra on õnnestunud ihaldatud karikas pea kohale tõsta inglastel ja hispaanlastel. 

Standings provided by SofaScore LiveScore
Kommentaarid
Copy
Tagasi üles