BLOGI ⟩ Viimaselt kohalt alustanud Hamilton tegi sprindis meeletu tõusu, Verstappen jäi esikohast ilma

Postimees Sport
Copy
Lewis Hamilton neelas sprindisõidus konkrente nii kuis jaksas ning kerkis viiendaks.
Lewis Hamilton neelas sprindisõidus konkrente nii kuis jaksas ning kerkis viiendaks. Foto: RICARDO MORAES

Brasiilias sõidetakse sel nädalavahetusel hooaja 19. F1-etapp, mis on tavapärasest erilisem, kuna Interlagose rajal peetakse lisaks võidusõidule ka sprindivõistlus.

Selles võidutses Valtteri Bottas, kellele järgnesid Max Verstappen ja Carlos Sainz jr. Viimaselt kohalt startinud Lewis Hamilton kerkis viiendaks, kuid stardib homsele põhisõidule karistuse tõttu kümnendalt kohalt. Sõidu käiguga saab pikemalt tutvuda allolevas blogiaknas.

Enne sõitu:

Sellel hooajal kolmandat korda sõidetavale sprindisõidule läheb sedapuhku parimalt stardikohalt vastu Hamilton, kes näitas kvalifikatsioonis muljet avaldavat minekut. Ta edestas teiseks tulnud Max Verstappenil koguni 0,438 sekundiga, mis on Brasiilias väga suur vahe.

Ka teine stardirivi on Brasiilia sprindisõidus Mercedese ja Red Bulli sõitjate käes. Kolmandal positsioonilt läheb lühikesele sõidule vastu Valtteri Bottas ning tema kõrval kohe Sergio Perez.

Tuletame meelde, et sprindisõidus on mängus ka parimatele vastavalt 3, 2 ja 1 punkti. Sestap loodab Hamilton kindlasti esikohale, et saaks natukenegi MM-sarja punktitabelis vahet Verstappeniga vähendada. Hetkel omab hollandlane 19-punktilist eduseisu.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles