PM MEHHIKOS ⟩ Mis peab juhtuma, et Kontaveit oma alagrupi võidaks? (1)

Karl Juhkami
, reporter
Copy
Anett Kontaveit.
Anett Kontaveit. Foto: ULISES RUIZ

Eesti esireket Anett Kontaveit kindlustas reedel koha WTA aastalõputurniiri poolfinaalis. Küll on veel lahtine, kas eestlanna edeneb järgmisesse ringi Teotihuacáni nimelise grupi võitja või teise koha omanikuna.

See saab mõistagi selgeks pühapäeval, kui Kontaveit kohtub alagrupiturniiri viimases mängus Hispaania esireketi Garbine Muguruzaga. Kui meie esinumber selle duelli võidab, ongi grupi esikoht kindel. 

Ent tegelikult võib see kindel olla ka juba enne seda, kui Kontaveit Guadalajaras väljakule astub. Päeva esimeses kohtumises lähevad nimelt vastamisi kaks tšehhitari Barbora Krejcikova ja Karolina Pliškova. Kui selle duelli peaks võitma Pliškova, oleks grupi võitja ikkagi Kontaveit, seda tänu omavahelise mängu võidule.

Teotihuacani alagrupp
Teotihuacani alagrupp Foto: -

Mida alagrup võit määrab? Esikoha omanik läheb poolfinaalis vastamisi teise, Chichén Itzá nime kandnud grupis teisena lõpetanud tennisistiga. Ehk teoorias peaks tegemis olema nõrgema vastasega, aga kuivõrd Mehhikos on kohal tänavuse hooaja kaheksa kuumemat tennisisti, siis ühtegi lihtsat vastast siin niikuinii pole.

Mõistagi on õhus ka variant, et Kontaveit lõpetab oma alagrupis ise teisena: selleks peaks ta ise Muguruzale kaotama ning päeva esimeses kohtumises peaks võidutsema sellisel juhul Krejcikova. 

Mis puudutab aga Pliškova-Krejcikova-Muguruza nagelemist teise edasipääsu pileti peale, siis seal on muutujaid juba tunduvalt rohkem. 

Alustame Pliškovast, tema pääseb järgmisse ringi, kui...

  • ta alistab Krejcikova ning Kontaveit alistab Muguruza.
  • ta alistab Krejcikova kahes setis ning Muruguza alistab Kontaveidi kolmes setis.
  • ta kaotab Krejcikovale kolmes setis ning Kontaveit võidab kahes setis. Sellisel juhul hakataks lugema aga geime.

Muguruza pääseb järgmisesse ringi, kui...

  • ta võidab Kontaveiti (kuid seda ainult juhul, kui see ei juhtu kolmes setis ning Pliškova ei alista Krejcikovat kahes setis).
  • ta kaotab Kontaveidile kolmes setis ja Krejcikova võidab.
  • ta kaotab kahes setis Kontaveidile ja Krejcikova võidab kolmes setis. Sellisel juhul hakatakse lugema aga geime.

Krejcikova pääseb järgmisesse ringi, kui...

  • ta alistab Pliškova kahes setis ning Kontaveit alistab kahes setis Muguruza.
  • ta alistab Pliškova kolmes setis ning Kontaveit alistab Muguruza kahes setis. Sellisel juhul hakatakse lugema aga geime. 
Kommentaarid (1)
Copy

Märksõnad

Tagasi üles