Tartu Ülikool püsib Eesti-Läti liigas endiselt võiduta

Postimees Sport
Copy
Oliver Suurorg.
Oliver Suurorg. Foto: Diana Jesin / TÜASK

Värskelt peatreenerit vahetanud Tartu Ülikool Maks & Moorits pidas oma kuuenda Eesti-Läti liiga mängu Ogres sealse BK Ogre vastu. Algusest peale võõrustajate kontrolli all kulgenud kohtumise neljandal veerandil suutsid tartlased küll mängu põnevust tekitada, aga lõpuks tuli siiski vastu võtta 66:85 kaotus. Kolm kaugviset tabanud Oliver Suurorg tõi meeskonna parimana 16 punkti ja andis kolm korvisöötu. Ugis Pinete kogus Ogre eest 19 punkti.

Ogres ilma pealtvaatajateta peetud kohtumises haaras kodumeeskond avaveerandil kohe initsiatiivi ja avaveerandi keskel oli nende eduseis 14:4. Tartlased said veerandi lõpuks oma mängu pisut paremini jooksma, aga esimesele pikemale pausile mindi siiski Ogre 23:14 eduseisus.

Teisel veerandil paukus lätlaste püss kaare tagant ja viis tabatud kaugviset hoidsid neid turvalises eduseisus. Tartut vedas Oliver Suurorg ning poolaja lõpetas Adomas Drungilase viimaste sekundite kaugvise, mis tegi seisuks 43:31 Ogrele.

Kolmandal perioodil suurendas kodumeeskond eduseisu veelgi, kui Kristaps Dargaisi korvisöötudest olid resultatiivsed nii Renars Magone kui Ugis Pinete ja Ogre juhtis enne viimast neljandikku 67:49.

Viimast veerandit alustasid tartlased aga omalt poolt 9:0 spurdiga, mis meeskonna pisut mängu tagasi tõi. Hea algus tasakaalustati aga lühikese aja jooksul kahe ebasportliku veaga, mille järel Ugis Pinete viis järjestikkust punkti initsiatiivi taas kodumeeskonnale tagasi andsid ja mängu saatuse lõplikult otsustasid. Kohtumise lõppskooriks kujunes Ogre 85:66 võit.

Vahetuses sekkunud ja 27 minutit mänginud Oliver Suurorg oli Tartu parim 16 punkti ja kolme korvisööduga. Hendrik Eelmäe lisas 15 punkti ja neli korvisöötu. Adomas Drungilas ja Emmanuel Wembi kogusid võrdselt 10 punkti ja kogusid vastavalt kaheksa ja kuus lauapalli.

Neli kaugviset tabanud Ugis Pinete oli Ogre parim 19 punktiga. Rihards Zebergs lisas 18 punkti ja viis lauapalli. Rinalds Sirsnins ja Renars Magone viskasid võrdselt 13 punkti ning Kristaps Dargais oli lähedal kolmikduublile visates 12 punkti, andes 11 korvisöötu ja võttes seitse lauapalli.

Tartu Ülikool Maks & Moorits peatreeneri Nikolajs Mazursi hinnangul eksiti põhitõdedel, mille vastaste kogenud mängijad ära kasutasid. «Eksisime täna palju korvpalli põhitõdede osas – tegime pallikaotuseid ega suutnud lauavõitlust kontrollida. Tahame loomulikult võita, aga tuleb arvestada, et Ogrel on seitse väga kogenud mängijat, kes kõik eksimused ära karistavad. Kogenud mängijad loevad olukordi paremini ja reageerivad kiiremini – tean seda meeskonda ju väga hästi. Selle ühe nädalaga meeskonda ümber ei tee; jätkame mängijatega tööd, sunnime neid tagant ja ühel hetkel hakkab see ka võite tooma,“ sõnas Mazurs mängujärgselt.

Tartu Ülikool Maks & Mooritsa järgmine mäng on kolmapäeval, 17. novembril kui kuu ainsas kodumängus võetakse vastu Pärnu Sadam. Kohtumine algab Tartu Ülikooli spordihoones kell 19.00.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles