Häberli seletas, miks Sappinen jäeti Belgia vastu põhikoosseisust välja

Christopher Krutto
Copy
Thomas Häberli.
Thomas Häberli. Foto: Jana Pipar/jalgpall.ee

Eesti jalgpallikoondis pidi laupäeva õhtul võtma võõrsil maailma edetabeli esimese meeskonna Belgia vastu 1:3 kaotuse. Asjaosaliste sõnul oli Belgia täna lihtsalt liiga hea.

Koondise peatreeneri Thomas Häberli sõnul alustas Eesti kohtumist liiga passiivselt. «Nad teenisid avavärava välja. Pärast seda hakkasime kahevõitlusi võitma ja saime paremini mängu sisse. Teisel poolajal jäin tiimi esitusega rahule. 1:2 seisul oli meil võimalusi, aga pidime leppima vastase kõrgema klassiga,» rääkis Häberli.

Palju furoori tekitas Häberli otsus jätta algkoosseisust välja Rauno Sappinen, kes on tänavu olnud suurepärases vormis. Miks ta seda tegi? «Meil on viis tugevat ründajat. Lisaks veel Erik Sorga ja Robi (Robert Kirss - C.K.) ka, kes ei saanud mängida. Zenjov ja Anier alustasid, sest Sappinen on tänavu palju mänginud ja meil oli koondiseaknas kaks mängu. Teadsime, et saame ta vajadusel teiseks poolajaks mängu tuua. Järgmises kohtumises on Sapi kindlasti värskem,» põhjendas Häberli oma otsust.

Koondise kapten Konstantin Vassiljev tunnistas, et Belgia vastu oli platsil keeruline. «Me ei leidnud surve all õigeid käike ja ei suutnud pressi alt välja tulla. Mängisime maailma parima koondise vastu ja nende võimekus selliste käikude kinnipanemisel on väga hea,» seletas Vassiljev.

Samas on tema sõnul koondis Häberli all teinud suuri samme edasi. «Oleme leidnud stabiilsuse ja see on kõige tähtsam. On asju, mida teeme igas mängus hästi. Suudame kaitses olla kompaktsed ja dünaamilised. Aga päris paljut on ka vaja parandada, eriti palliga mängu. Halvemal juhul võinuks ka täna tulemus hullem olla, aga me ei lagunenud ja mängisime lõpuni,» lisas ta.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles