Mercedese boss: nüüdsest on diplomaatiaga kõik!

Siim Kaasik
, reporter
Copy
Toto Wolff.
Toto Wolff. Foto: HANDOUT/REUTERS

Mercedese vormel 1 meeskonna pealik Toto Wolff tunneb, et FIA suhtub tema meeskonda teistmoodi kui teistesse.

Brasiilia vormel 1 etapil karistati Mercedese sõitjat Lewis Hamiltoni kolmel korral. Esmalt ei vastanud tema vormeli tagatiib nõuetele, mille eest kukutati ta sprindisõidus võistlejaterivi lõppu. Mercedese hinnangul oli tegu ebaproportsionaalse karistusega.

Teine karistus tuli Hamiltonile mootoriosade vahetamise eest. Selle karistuse üle keegi ei kurtnud, sest reeglid on mootoriosade vahetamise puhul must-valgelt kirjas. Kolmanda karistuse sai Hamilton turvavöö avamise eest jahutusringil. Ka siin vaidluskohta pole. 

Küll aga häirib Mercedest, et FIA jättis karistamata Red Bulli sõitja Max Verstappeni, kes kaitses agressiivselt oma positsiooni, surudes Hamiltoni rajalt välja. Wolff nimetas FIA otsust naeruväärseks.

Küsimusele, kas ta tunneb, et Mercedest koheldakse teistest erinevalt, vastas Wolff: «Ma ei taha kurta, sest ma ei näe seda sporti nii. Arvan lihtsalt, et mõlemale poole minna võinud otsused löödi meile sel nädalavahetusel näkku. Kui otsuseid tehakse alati sinu vastu, siis ajab see vihale. Minu töö on enda tiimi ja sõitjaid kaitsta. Olen alati olnud asju arutades diplomaatiline. Tänasest on diplomaatiaga kõik.»

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles