Suusatamises alustatakse eksperimendiga, millega jäädi tegelikult hiljaks

Karl Juhkami
, reporter
Copy
Murdmaasuusatamises katsetatakse mitut uuendust. Üks neist näeb ette, et teatevahetust üle andes ei pea kontakti tekkima.
Murdmaasuusatamises katsetatakse mitut uuendust. Üks neist näeb ette, et teatevahetust üle andes ei pea kontakti tekkima. Foto: Matthias Schrader/AP/Scanpix

Viimastel aastatel aina rohkem laskesuusatamise varju jäävas murdmaasuusatamise MK-sarjas eksperimenteeritakse tänavu uute distantside ja reeglitega. Postimees võttis seetõttu ühendust ­siinsete suusatreenerite Jaanus Teppani ja Aivar Rehemaaga, et uurida, kuidas nemad katsetusi tervitavad.

Esmalt aga muudatustest. Pärast Pekingi taliolümpiat toimuval Faluni MK-etapil on võistlusprogrammi lisatud nii segateatesõit (kaks naist ja kaks meest) kui ka paarissegateate sõit (naine ja mees).

Mõlemad meie suusatreenerid tervitavad segadistsipliinide tulekut avasüli, kuid Teppan lisab kärmelt, et tegelikult tulnuks selliseid samme teha juba varem. «Sellega on hiljaks jäädud. Oleks oodanud seda juba kuus-seitse aastat tagasi, aga paraku on FIS (rahvusvaheline suusaliit) maganud ning atraktiivsuse kaldenurk on läinud üle laskesuusatamisele,» viitab ta asjaolule, et biatlonis on mõlemad alad juba ammu kanda kinnitanud.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles