PM MEHHIKOS Mõtetega juba poolfinaalis olnud Badosa nurjas korraldajate planeeritud sünnipäevaüllatuse

Karl Juhkami
, reporter
Copy
Paula Badosa kaotusest hoolimata rahvale aplodeerimas.
Paula Badosa kaotusest hoolimata rahvale aplodeerimas. Foto: Rob Prange/Zuma Press/Scanpix

Kui eile lõppes WTA aastalõputurniiril Anett Kontaveidi 12-mänguline võiduseeria, siis täna pidi kaotusekibedust tundma vahepeal kaheksa kohtumist järjest võitnud Paula Badosa. 

Aastalõputurniiri kahes esimeses matšis Arina Sabalenkast ja Maria Sakkarist üle olnud ning seeläbi ka enne viimast kohtumist Chichén Itzá alagrupi võidu kindlustanud Badosal tuli tunnistada Iga Swiateki 7:5, 6:4 paremust.

Tegelikult oli täna 24. sünnipäeva tähistav hispaanlanna see, kes avaseti kolmandas geimis murdega ette pääses. Kohe järgnenud servigeimis õnnestus Swiatekil aga vastu murda. 

Järgmist murdepalli tuli oodati seisuni 5:4, kuid Swiatekil ei õnnestunud siis matšpalli veel ära kasutada. Ülejärgmises geimis tegi poolatar siiski vigade paranduse ning võitis 52 minutit kestnud avaseti 7:5. 

Teises setis kordus analoogne stsenaarium. Badosa pääses kolmandas geimis küll murdega ette, kuid ei suutnud 4:3 eduseisus kahel puhul enam enda pallingut hoida, mistõttu tuligi tal sünnipäeval kaotusekibedust tunda. 

Turniiri edasist käiku silmas pidades tänane kohtumine midagi ei tähendanud. Badosa marsib jätkuvalt poolfinaali Chichén Itzá alagrupi võitjana, Swiatek jääb grupis viimaseks, ent teenis tänase võiduga vähemalt 110 000 USA dollarit. 

Badosa tunnistas pärast kohtumist, et ta polnud täna sajaprotsendiliselt mõtetega mängu juures, vaid vaatas vaikselt ette juba homse poolfinaali suunas. 

«Minu meelest oli see päris korralik mäng, kõva andmine. Aga ma keskendusin rohkem oma homse mängu peale, kuna see on väga tähtis. Sellest tulenevalt proovisin täna väljakul ka mõngingaid erinevaid asju,» sõnas ta.  «Tänane kohtumine oli [eesootava poolfinaali tõttu] veidi keeruline, kuna mõistetavalt ei tahtnud ma ennast liiga palju ära väsitada.»

Kui Badosal polnud kokkuvõttes tänasest kaotusest sooja ega külma, siis paraku nurjas ta allajäämisega korraldajate suurejoonelise plaani. Nimelt soovisid korraldajad sünnipäevalast üllatada tordi ja lauluga, kuid see plaan läinuks käiku ainult võidu korral. Nõnda jäigi Badosale mõeldud tort esialgu külmkappi ootele...

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles