Brasiilias püstitati pöörane maailmarekord, mis läheb kirja ka Guinnessi rekordite raamatusse

Karl-Joosep Küngas
Copy
Pilt on illustratiivne.
Pilt on illustratiivne. Foto: SERGIO MORAES/SCANPIX

Brasiilia on tuntud kui jalgpalliriik ning seal leidub palju inimesi, kes vabal ajal lihtsalt palli kõksivad. Nendest edukaim on vaieldamatult Ricardo Silva Neves, kes püstitas just kõksimises maailmarekordi.

Juba varem antud rekordit enda nimel hoidnud Neves parandas eelmist tippmarki 44 sekundit. Ta suutis lõpuks palli kõksides õhus hoida 34 tundi ja viis minutit.

Neves oli rekordijahi suurelt ette võtnud. Ta näitas enda oskusi Santose rannikuääres olnud laval. Pärast 34 tundi kõksimist oli 57-aastane Neves täiesti kurnatud. «Lõpp läheb alati keeruliseks. Öösel olen harjunud pikalt magama, aga abimehed aitasid mul ärkvel püsida. Kohati tundus, et jalgpall kaalub lausa 50 kg,» sõnas Neves.

Vaatamata enda kõrgele eale, ei plaani Neves selle rekordiga veel piirduda. Tema soov on ühel päeval jõuda ikkagi ka 48 tunni lähedale. Rekordimehe poja sõnul on jalgpall isaga kogu aeg kaasas. Mees kõksib isegi süües jalgpalli.

Nevese nimi kanti Guinnessi rekordite raamatuse esimest korda 1987. aastal. Toona suutis ta palli kõksida järjest 12 tundi ja 43 minutit. Pärast seda on tal õnnestunud rekordit 32 korral parandada.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles