PM MEHHIKOS Kaotus Muguruzale pani Tursunovi mõtlema, kuid häirekellasid venelane veel ei kõlista

Karl Juhkami
, reporter
Copy
Dmitri Tursunov andmas Anett Kontaveidile õpetussõnu.
Dmitri Tursunov andmas Anett Kontaveidile õpetussõnu. Foto: Rob Prange/Scanpix

Eesti esireketil Anett Kontaveidil tuli WTA aastalõputurniirile pääsemiseks heas mõttes hullu panna, nagu ta ka ise Transilvaania Openi ajal tõdes. Nõnda oli ta Mehikosse tulles küll kõige kuumem nimi WTA-karussellil, olles võitnud 26 mängu viimasest 28st, kuid selle mündi teine pool oli kuhjunud väsimus. 

Turniiri eel ei soovinud eestlanna spekuleerida, kas tihe mängugraafik võiks talle Guadalajaras kuidagi kasuks või kahjuks tulla. «Eks see ole näha, kui mängudega alustame. Ma üritan lihtsalt keskenduda sellele, mida pean ise tegema. Aga see, et olen pidanud nii palju kohtumisi, pole tingimata halb asi. Minule see meeldib. Ma ei tea, kuidas teised end minu olukorras tunneksid, aga mina naudin seda,» sõnas ta päev enne turniiri algust. 

Kaks esimest kohtumist Mehhikos tõestasidki, et Kontaveit on väga heas vormis ning väsimusest pole justkui mõtet rääkida. Viimases alagrupikohtumises Garbine Muguruzaga aga – olgugi, et seal mängisid rolli ka harjumatud õhtused tingimused – tekkisid siiski esimesed ohumärgid. 

Kas Kontaveidil on paagis veel piisavalt kütust, et turniir lõpuni kesta? «Kui mul oleks vaid moodus, et seda kuidagi mõõta,» kostis eestlanna treener Dmitri Tursunov esmaspäeva õhtul WTA pressiteenistusele. 

«Ma nõustun, et ta nägi selles kohtumises juba natukene väsimum välja, aga kui su selg on vastu seina, siis mängid sa hoopis teistsugust tennist. Eks me homme näe,» viitas juhendaja faktile, et Kontaveidil polnud Muguruza vastu mängus mitte kui midagi.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles