18-kordne slämmitšempion andis Kontaveidi-Sakkari duellis eelise kreeklannale

Karl-Joosep Küngas
Copy
Anett Kontaveiti ja Maria Sakkari viimane lahing toimus oktoobris Ostravas. Toona jäi finaalis peale eestlanna.
Anett Kontaveiti ja Maria Sakkari viimane lahing toimus oktoobris Ostravas. Toona jäi finaalis peale eestlanna. Foto: MICHAL CIZEK/Scanpix

Anett Kontaveit jookseb täna öösel WTA finaalturniiri poolfinaalis väljakule, kus tal tuleb vastamisi minna kreeklanna Maria Sakkariga. 18-kordne slämmivõitja Chris Evert hindab rohkem Sakkari võimalusi finaali jõudmiseks.

Kontaveit ja Sakkari lähevad vastamisi juba 12. korda ning seni on kreeklanna selles paaris olnud veidi edukam. Tal on näidata kuus võitu, Kontaveiti viie vastu. Viimane omavaheline kohtumine lõppes Kontaveiti võiduga.

WTA finaalturniiril on mõlemad mängijad teeninud kaks võitu ja kaotanud ühe matši. Kontaveit alustas turniiri vägevate esitustega Barbora Krejčíková ja Karolina Pliškova vastu, ent alagrupiturniiri lõpetas ta kaotusega Garbine Muguruza vastu.

Sakkari seevastu pidi väga tõsiselt pingutama, et poolfinaali jõuda. Esmalt alistas ta Iga Swiateki, kuid kaotas seejärel Paula Badosale. Otsustavas kohtumises oli ta enam kui kaks ja pool tundi kestnud matšis üle Arina Sabalenkast.

18-kordne slämmivõitja Evert hindab rohkem Sakkari võimalusi. Ta põhjendas seda faktiga, et kreeklanna on lihtsalt vähem viimasel ajal kohtumisi pidanud ning seetõttu peaks Mehhikos värskem olema. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles