Karikavõistluste tugev finaalnelik täienes HC Tallinnaga

Postimees Sport
Copy
Ukrainlane Igor Skiba (keskel) oli HC Tallinna ridades tähtis lüli kaitseliinis ning viskas Põlva Coopi võrku ka üheksa väravat.
Ukrainlane Igor Skiba (keskel) oli HC Tallinna ridades tähtis lüli kaitseliinis ning viskas Põlva Coopi võrku ka üheksa väravat. Foto: Helin Potter / Käsipalliinfo

Meeste karikavõistlustel käsipallis peeti viimane veerandfinaal ning tugeva finaalkvarteti neljandaks liikmeks sai HC Tallinn. 2018. aasta karikavõitja alistas kordusmängus Põlva Coopi 34:24 (19:10) ning edenes poolfinaali koondtulemusega 60:44.

Avamängu kuue väravaga võitnud HC Tallinn ei kavatsenud Kalevi spordihallis miskit juhuse hooleks jätta. Väljas oldi peaaegu parimas koosseisus ning alustati kaitses nii kompaktselt, et põlvalastel oli raskusi viskelegi saamisega.

Coopi avavärani Karl Markus Kanneli esituses läks aega rohkem kui viis minutit ja selleks hetkeks oli Tallinn juba 4:0 juhtimas. Edu kasvas hoolimata tõsiasjast, et üks põhipommitajatest Aleksei Štšerbak sai vigastada. Hästi leiti joonelt Igor Skiba ning ukrainlane kasvatas 19. minutil edunumbrid 14:4 peale.

Kümne värava ühel või teisel pool püsis vahe poolajavileni, mil Randel Matthias Lepp viskas 19:10. Teisel pooltunnil mängupilt oluliselt ei muutunud. Karmo Harju kasvatas pealinlaste edu 39. minutil 11 väravani, aga noored põlvalased nii suurelt kaotada ei soovinud.

Kannel vähendas 51. minutil vahe seitsmele ja kolm minutit hiljem tuli Kermo Saksingu viskest 29:23. Mingit ohtu seis Tallinnale küll ei kujutanud, aga meeskond lõpetas kohtumise nelja vastuseta väravaga ja sai kindla, 34:24 võidu.

Kahe mängu kokkuvõttes edenes Tallinn aastase vaheaja järel karikavõistluste finaalnelikusse koondtulemusega 60:44. Skiba viskas võitjate kasuks üheksa, Markus Oliver Mädo ja Dmõtro Turtšenko neli väravat. Coopi poolel tabas Saksing kaheksa, Kannel kuus ja Lepp viis korda.

Nii jõudsid sel aastal nelja poolfinalisti sekka mulluse meistriliigahooaja neli paremat võistkonda. Kõik võitlusse jäänud klubid on vähemalt korra Eesti karika pea kohale tõstnud – Põlva Serviti 13 ja karikakaitsja HC Kehra/Horizon Pulp&Paper 11 korda, Viljandi HC võitis aastal 2014 ja HC Tallinn 2018. Poolfinaalpaarid loositakse reedel kell 10 Eesti Käsipalliliidus.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles