Kaotuseseerial on viimaks kriips peal: Žalgiris teenis Euroliigas võidu

Karl-Joosep Küngas
Copy
Kaunase Žalgirise fännid said viimaks rõõmustada.
Kaunase Žalgirise fännid said viimaks rõõmustada. Foto: Teodoras Biliunas/Scanpix

Korvpalli Euroliigas pole enam pärast 10. vooru ühtegi võiduta meeskonda. Viimasena avas võiduarve Leedu au ja uhkus Kaunase Žalgiris, kes alistas koduväljakul 76:69 Ateena Panathinaikose.

Enne tänast oli Žalgiris kaotanud kõik üheksa kohtumist Euroliigas. Ka nende vastasel pole hooaeg just kõige edukamalt alanud, sest Panathinakosel kirjas kaks võitu ja seitse kaotust. Viimased kolm kohtumist oldi aga järjest kaotatud.

Žalgiris haaras täna kohe avaveerandil juhtohjad ning ei vaadanud enam kordagi tagasi. Teisel veerandil paisus korraks Leedu klubi eduseis 14-punktiliseks. Poolajale mindi vastu Žalgirise 43:37 juhtimisel.

Pärast pikemat pausi oli Panathinaikos rohkem mängus sees, ent Žalgiris ei laskunud neid kordagi liiga lähedale. Nõnda võeti ka Euroliigas tänavu esimene võit numbritega 76:69.

Võitjate edukaimaks kerkis avapoolajal end kohtuniku jala peale astudes vigastanud Arturas Milaknis, kelle arvele kogunes 13 punkti. Tyler Cavanaugh, Edgaras Ulanovas ja Marek Blazevic toetasid teda vastavalt 12, 11 ja 10 silmaga. Üleplatsimeheks kerkis Kreeka klubile 21 silma toonud Daryl Macon.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Kommentaarid
Copy
Tagasi üles