Spordi lühiuudised: Itaalia jäi esikohata, Usain Bolt enesekindel

Postimees Sport
Copy
Usain Bolt.
Usain Bolt. Foto: MARTIN BUREAU/AFP/Scanpix

Euroopa meister Itaalia peab leppima play-off’iga

Sel suvel Euroopa jalgpallimeistriks kroonitud Itaalia koondis ei teeninud järgmisel aastal toimuvale MMile otsepääset. Otsustavas mängus tehti väravateta viik Põhja-Iirimaaga. Et Šveits alistas samal ajal Bulgaaria 4:0, tõusis ta ka esimeseks, kogudes C-alagrupis 18 punkti saapamaa poegade 16 vastu. Itaalia peab MM-pääset püüdma tuleva aasta kevadel play-off’is, kus tosina meeskonna vahel läheb jagamisele kolm viimast piletit. Esmaspäeval kindlustas MM-koha ka Inglismaa, kes alistas San Marino 10:0. Play-off’i läheb I-grupist Poola. F-grupist oli juba varem MM-pääsme taganud Taani ja play-off-koha Šotimaa.

HC Tallinn pääses viimasena karikasarja poolfinaali

Eesti käsipallikarikavõistlustel peeti viimane veerandfinaal ning tugeva finaalkvarteti neljandaks liikmeks sai HC Tallinn, kes alistas kordusmängus Põlva Coopi 34:24 ning edenes poolfinaali koondtulemusega 60:44. Nõnda jõudsid nelja poolfinalisti sekka mulluse meistriliigahooaja neli paremat meeskonda. Kõik võitlusse jäänud klubid on vähemalt korra Eesti karika pea kohale tõstnud: Põlva Serviti 13 ja karikakaitsja HC Kehra 11 korda, Viljandi HC võitis aastal 2014 ja HC Tallinn 2018.

Dmitri Tursunov. FOTO:
Dmitri Tursunov. FOTO: Foto: Rob Prange

Aneti vaimne pool on kindla peale muutunud. Mõistagi üritame alati leida seda üht aspekti, mille tulemusena klõps käis.

Tennisist Anett Kontaveidi treener Dmitri Tursunov

Usain Bolt: praegune põlvkond minu rekordeid ei purusta

Kaheksakordne olümpiavõitja Usain Bolt ei usu, et keegi praeguse põlvkonna sprinteritest suudaks tema maailmarekordid ületada. Boltile kuulub nii 100 kui ka 200 m jooksu tippmark. 100 m jooksis ta 9,58 ning 200 m 19,19 sekundiga, mõlemad tulemused sündisid 2009. aasta MMil. «Tunnen, et ükski praeguse põlvkonna sprinter ei suuda mu rekordeid purustada,» ütles Bolt. Tänavuse hooaja 100 m tipptulemuseks jäi 26-aastase Trayvon Bromelli 9,76 ning 200 m tippmark olümpiavõitjale, 27-aastasele Andre De Grasse’ile, kes Tokyos sai kirja aja 19,62.

F1-sarja viimase sõitjakoha napsas hiinlane

Selgunud on kõik piloodid, kes kihutavad tuleval hooajal vormel 1 sarjas: viimase sõitjakoha täidab Guanyu Zhou, kellest saab esimene hiinlasest sõitja võidusõidumaailma kuninglikus sarjas. 22-aastane Shanghaist pärit Zhou liitub Alfa Romeoga, kelle tuleva hooaja esinumbriks on viimased aastad Mercedeses Lewis Hamiltoni varjus veetnud soomlane Valtteri Bottas. Zhou hoiab F2-sarjas kaks etappi enne lõppu teist kohta.

0 punkti ja 0 väravat kogus Eesti U21-vanuseklassi noormeeste jalgpallikoondis tänavu seitsme mänguga EM-valiksarjas. Viimati kaotati Soomele 0:1.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles