Vehklemisliit sai Ants Veetõusme näol vaherahupresidendi

Ville Arike
, reporter
Copy
Ants Veetõusmest sai pärast 17-aastast pausi taas vehklemisliidu president. Samas ametis on ta juba 2005. aastast Eesti Akadeemilises Spordiliidus.
Ants Veetõusmest sai pärast 17-aastast pausi taas vehklemisliidu president. Samas ametis on ta juba 2005. aastast Eesti Akadeemilises Spordiliidus. Foto: Margus Ansu

Esmaspäeval peetud Eesti Vehklemisliidu erakorralisel üldkoosolekul valiti uueks presidendiks ülistaažikas sporditegelane Ants Veetõusme, kes on sama alaliitu juhtinud juba aastatel 1991–2004. Uuel presidendil ja juhatusel on üks selge ülesanne.

72-aastane Veetõusme peab hakkama vehklemisliitu välja tooma skandaalidest, mis on seda viimasel ajal tabanud. Ta polnud vastu terminile «vaherahupresident». Vastne alajuht ütles Postimehega vesteldes, et tegelikult midagi väga hullu pole ja suuremas plaanis on probleem ainult mõne inimese vahel. Ta loodab, et tasapisi suudetakse tüliküsimused lahendada.

Enne jah-sõna andmist võttis Veetõusme nädala mõtlemisaega. Erakorralise koosoleku kutsus kokku üheteistkümnest klubist seitse. Nende klubide inimesed pakkusid välja mitmeid presidendikandidaate, aga Veetõusme sobis kõigile. Ta soovib ka ülejäänud nelja klubiga konstruktiivset koostööd teha.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles