ANALÜÜS ⟩ Häberli on teinud tänuväärset tööd, kuid üks eesmärk ootab veel täitmist

Christopher Krutto
Copy
Thomas Häberli käe all on Eesti koondis leidnud taas eneseusu.
Thomas Häberli käe all on Eesti koondis leidnud taas eneseusu. Foto: Tairo Lutter

Eesti jalgpallikoondis kohtus teisipäeval Prahas Tšehhiga ja pidi vastu võtma 0:2 kaotuse. Kuigi võõrustajad andsid mitmetele põhimeestele puhkust ja olid ka koroonaviirusega nakatunud peatreeneri Jaroslav Šilhavýta ning meie kaotus oli veenev, on Maarjamaa jalgpallifännidel põhjust vaadata tulevikku lootustandva pilguga.

Eestlased alustasid kohtumist hästi, kuid pärast esimesi minuteid võttis Tšehhi ohjad enda kätte ja neid enam ära ei andnudki. Avapoolajal õnnestus meil värav puhas hoida ja ka teise poolaja esimesed 13 minutit kulgesid edukalt, kuid siis õnnestus võõrustajate kaitsjal Jakub Brabecil nurgalöögijärgses olukorras pall mõne meetri pealt sisse lüüa.

Kuigi tol hetkel võinuks oodata, et eestlased hakkavad ise rohkem suruma ja viigiväravat otsima, siis päris seda ei juhtunud. Tõsi, mõni võimalus õnnestus meil luua ja kauni kauglöögi sooritanud Sergei Zenjov jõudis viigiväravale väga lähedale (supertõrje tegi väravavaht Tomáš Vaclík), kuid pall võõrustajate väravas ikkagi ei maandunud.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles