Lewis Hamilton hiilis möödunud nädalavahetusel Brasiilia GP võimsa võiduga F1-sarja üldliidrile Max Verstappenile lähemale ning nüüd on vahe vaid 14 punkti. Taskuhääling «Corner 1» vaatab tagasi nädalavahetusele, mis oli võib-olla isegi tema karjääri kõige võimsam.

Hamilton oli kvalifikatsioonis ülivõimas, edestades lähimat jälitajat Verstappenit veidi enam kui 0,4 sekundiga. Ent britt langetati stardirivis viimaseks, sest kohtunike sõnul polnud tema Mercedese DRS-süsteem reeglitega kooskõlas.

Sprindisõidus, mis pani paika GP stardijärjekorra, tõusis Hamilton 24 ringiga viimaselt kohalt viiendaks. Ent võidusõidule pidi ta alustama kümnendalt kohalt, kuna enne nädalavahetust vahetati välja tema Mercedese sisepõlemismootor.

GP-l näitas Hamilton taas musklit, sest ta võitis ja teisena lõpetanud Verstappen kaotas 10,496 sekundit. Inglane oli Brasiilias lihtsalt ülivõimas!

Ent nagu «Corner 1» mehed tabavalt märkisid, toimus Hamiltoni varjus ka palju muud ning juttu tehakse ka suurepärasest Interlagose rajast, võistlusdirektorist Michael Masist, tiitliheitlusest, Pierre Gaslyst, Carlos Sainz juuniorist ja paljust muust.

Saate teises pooles tehakse aga juttu eelmisel nädalal oma 22 aastat kestnud MotoGP karjääri lõpetanud Valentino Rossist, kes on sarnaselt Hamiltoniga seitsmekordne maailmameister. Kuna tegu on siiski vormelisaatega, keskendutakse eelkõige Rossi väga huvitavale suhtele mootorispordi ja eriti vormel 1-ga, mis oleks aastaid tagasi võinud ka päris tõsiseks muutuda.

Saate vedajateks on vormelimaailma entusiastid Art-Peeter Roosve ja Janar Saharenko, kes on vormelisõpradele ehk tuntud kui Facebooki lehekülje «Corner 1 Eesti» haldajatena.

Head kuulamist!

Kommentaarid
Copy