Eesti kurlingupaar teenis tugeval MK-etapil teise koha

Postimees Sport
Copy
Marie Kaldvee ja Harri Lill mänguhoos.
Marie Kaldvee ja Harri Lill mänguhoos. Foto: Eero Vabamägi

Eesti kurlingu segapaar Marie Kaldvee ja Harri Lill lõpetas Poolas kõrgetasemelise MK-etapi teise kohaga. Finaalis pidid eestlased tunnistama maailma esinumbri ehk Šveitsi paari Rupp/Wunderlin 10:4 paremust.

Marie Kaldvee ja Harri Lill võitsid turniiri käigus kaheksast kohtumisest kuus.

Veerandfinaalis saavutasid Kaldvee ja Lill võidu Venemaa kurlingupaari Sidorova/Timofejev üle tulemusega 9:8. Tegemist on märgilise võiduga, kuna Venemaa kurlingupaarist saab eestlaste peamine konkurent Pekingi olümpiamängude kvalifikatsiooniturniiril, mis peetakse selle aasta detsembris.

Poolfinaalis alistas Eesti kurlingupaari Šveitsi paari Perret/Rios, kellel on ette näidata eelmiste olümpiamängude hõbe ning viimase MMi jagatud viies-kuues koht. Kohtumine tugeva vastasega lõppes eestlaste veenva võiduga 9:3.

«Jäime oma mängude ja turniiri tulemusega rahule ning saime ka kindluse, et detsembris toimuval olümpiamängude kvalifikatsioonil on meil kõik võimalused olemas. Meie alagrupis olid olümpiamängude kvalifikatsioonil osalejatest ka Ungari ja Läti ning võitsime mõlemat võistkonda,» kommenteeris Lill.

Eesti kurlingupaar hoiab veel kurlingu segapaaride edetabelis 13. kohta. Poolas toimunud MK-etapi tulemusena peaks Kaldvee/Lill tõusma esikümnesse.

Eesti kurlingusegapaari hooaja peamine eesmärk on detsembri alguses startiv Pekingi olümpiamängude kvalifikatsiooniturniir, kus kahe olümpiapileti eest asub võistlema 16 võistkonda. Kokku oli Poolas toimunud MK-etapil olümpiamängude kvalifikatsiooniturniiri osalejatest kohal lisaks Eestile ka Ungari, Läti, Korea, Soome, Venemaa ja Hispaania esindusvõistkonnad.

MK-etapi tulemusega kindlustas kurlingupaar Kaldvee/Lill esindusõiguse ka 2021. aasta maailmameistrivõistluste kvalifikatsiooniturniiril, edestades kogutud punktidega kurlingupaari Madisson/Kukner. MMi kvalifikatsioonivõistlus toimub 4.–10. jaanuaril Suurbritannias Forfaris.

Lodzis toimunud MK-etapi ajal oli Eesti segapaaril abiks treener Nicole Strausak. Kaldvee/Lill järgmine turniir on selle kuu lõpus toimuv MK-etapp Riias.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles