Nädala jooksul kaks surma üle elanud hokitiim jätabki hooaja pooleli

Christopher Krutto
Copy
Bratislava Capitalsi koduareen.
Bratislava Capitalsi koduareen. Foto: Jan Koller/Scanpix

Kesk-Euroopa jäähokiliigas mängiv Bratislava Capitals elas nädala jooksul üle kaks traagilist surma ja seetõttu otsustati, et tänavune hooaeg soovitakse pooleli jätta. Nüüd said nad selleks ka liiga juhtide heakskiidu.

Teisipäeva õhtul kogunes erikomisjon, mis hindas nende palvet ja see otsustati heaks kiita. Komisjoni kuulusid liiga president JOchen Pildner-Steinburg, asepresident Karl Safron ja kaks hokiliiga õigusosakonna liiget.

Kuigi liiga regulatsioonides pole vabatahtliku lahkumise kohta midagi kirjas, siis komisjon otsustas neile seda võimaldada. Selle tarbeks tuli neil viia sisse ka muudatusi teiste tiimide jaoks.

Nimelt otsustati, et Bratislava mängude tulemusi tühistama ei hakata, vaid edaspidi hinnatakse tiimide järjestust punktide asemel keskmiste punktide järgi. «See lähenemine ei võta ära punkte tiimidelt, kes teenisid need ausalt läbi sportliku võistluse. Komisjoni arvates on see kõige ausam lahendus mängijate ja tiimide jaoks, isegi, kui see ei ole kõige lihtsam. Keskmiste punktide süsteem annab meil võimaluse reageerida kiirelt pandeemia tõttu ära jäänud mängudele,» vahendab Kronen Zeitung Pildner-Steinburgi sõnu.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles